Taxi-startup Tinker ziet omzet voordelige luchthaventransfers snel groeien in België

Bloovi Redactie
Door Bloovi RedactieInnoveren
Taxi-startup Tinker ziet omzet voordelige luchthaventransfers snel groeien in België

Tinker België realiseert sinds de lancering eind juni een maandelijkse groei van 35% waarmee het één van de belangrijkste markten lijkt te worden. De Nederlandse startup (tinker.travel) biedt via hun boekingssysteem een retour met vroegboekkorting aan naar vliegvelden. Gemiddeld liggen de kosten 50 procent lager dan bij reguliere taxibedrijven.

Succes in België

Het succes in België is te danken aan het dure openbaar vervoer en de hoge parkingkosten op de luchthavens. Jurre van der Mark, Sales director bij Tinker zegt hierover: ’Tinker laat zien dat het mogelijk is, om binnen de huidige kaders van wet- en regelgeving op basis van de bestaande capaciteit, efficiency door te kunnen voeren. Door vroeg te boeken kan Tinker zijn routes slim inplannen en dat kostenvoordeel geven we weer terug aan onze reizigers.’

Nederland

Tinker kent ook succes in thuishaven Nederland. Deze week maakte de startup bekend dat het een partnerdeal heeft gesloten met reisgiganten TUI en de Sundio group. Deze reuzen in de Nederlandse reiswereld bieden voortaan voordelige taxiritten van en naar luchthavens aan via het systeem van Tinker. Deze partnerships volgen op een eerdere, vergelijkbare, deal met D-reizen. TUI Nederland voert reismerken als Arke en Holland International. Gezamenlijk zijn deze merken goed voor 1,5 miljoen vakanties in 2013.

Toekomst

Inmiddels heeft Tinker al ruim 90.000 passagiers vervoerd en verwacht dit jaar ruim de 150.000 te passeren. In 2015 denkt de taxi-startup internationaal 600.000 passagiers van dienst te kunnen zijn.

Binnenkort verwacht Tinker vergelijkbare deals te sluiten voor de Belgische markt waarmee de groei verder verstevigd wordt.

Over Tinker - smarter in travel

tinker travelTinker is een internationaal opererende online taxiservice opgericht eind 2012, die passagiers vervoert van en naar luchthavens met een aantrekkelijke vroegboekkorting. Dankzij  het gebruik van algoritmes  kan Tinker een taxiretour naar de luchthaven gemiddeld 50 procent goedkoper aanbieden dan reguliere taxibedrijven. Van Brussel naar Zaventem kan bijvoorbeeld al vanaf € 9,95.  De passagier boekt en betaalt vooraf de taxiritten via de website Tinker.travel, bijvoorbeeld net nadat de vlucht is geboekt. Daarom hoeft hij zich nooit meer druk te maken hoe en of hij wel op tijd op het vliegveld aanwezig is of zich te bekommeren om dure parkeertarieven. De Nederlandse startup Tinker heeft geen eigen taxi's rijden, maar reserveert ritten bij bestaande, regionale taxibedrijven.