Te veel foto's op je smartphone? Deze app kan wel eens dé oplossing zijn:

Bloovi Redactie
Door Bloovi RedactieInnoveren
Te veel foto's op je smartphone? Deze app kan wel eens dé oplossing zijn:

Bron foto: Shutterstock

Heb je te veel foto's op je smartphone? En zit het geheugen daardoor constant overvol? Dan moet je deze app zeker bekijken. In no-time verwijder je een overload aan overbodige beelden. Dit is hoe het precies werkt:

Vanaf je de app opent, wordt de fotobibliotheek van je smartphone nauwkeurig onder de loep genomen en worden foto's die je zou willen deleten gedetecteerd. De app deelt foto's op in verschillende categoriën. Zo krijg je een overzicht van alle slechte, gelijkaardige en ongekende foto's (die manueel moeten worden beoordeeld). Na de analyse kan je kiezen welke soort foto's je het eerst zal aanpakken. 

De slechte foto's worden automatisch geselecteerd op basis van het feit of ze overbelicht, wazig of té donker zijn. In slechts enkele handelingen kan je deze foto's tegelijk verwijderen. 

Gallery Doctor doet sterk denken aan Tinder. Door naar links te swipen verwijder je een foto, swipe je naar rechts, dan bewaar je de foto. Je kan er ook voor kiezen om een hele groep van foto's direct te verwijderen.

Daarnaast kan je ook makkelijk één foto te kiezen in een reeks van burst-foto's. Zo kan je de beste foto houden en de rest gewoon verwijderen.

Benieuwd? iPhone eigenaars dienen 2,99 euro neer te tellen voor de app, Android-gebruikers kunnen de app zelfs gratis downloaden.