Telenet introduceert Rex & Rio; een video-aanbod van TV-series en topfilms dat je onbeperkt kan bekijken voor een vast bedrag per maand. Telenet wil hiermee een antwoord bieden op de nakende komst van Netflix naar ons land.

Digitale TV-klanten van Telenet kunnen binnenkort een abonnement nemen op Rex (€14,95/maand) en Rio (€24,95). 

Hieronder kan je de aankondiging van Telenet alvast bekijken:


Telenet herschikt met Rex & Rio haar aanbod voor digitale betaalzenders. Dat deed Telenet al eerder met haar gsm-aanbod King & Kong en met haar internet-pakketten Whop & Whoppa. 

Voor klanten die geabonneerd zijn op een van de huidige zenderpakketten (PRIME, PLUS, Music Choice, HD XL en Passion) verandert er momenteel niets, laat Telenet weten.

Aanbod

Met het duurste pakket (Rio) biedt Telenet haar klanten toegang tot 2000 films per jaar aan en 2000 series en 20 themazenders, waaronder bepaalde topreeksen van HBO (Game of Thrones, Entourage, Girls, True Blood, The Sopranos). Van de nieuwste HBO-reeksen zal Rio al enkele dagen na de Amerikaanse release over afleveringen beschikken. Ook de nieuwste internationale films zitten in dit pakket. 

Met het goedkopere pakket (Rex) biedt Telenet 1000 films, 1000 series en 20 themazenders per jaar aan. Rex zal vooral klassiekers bevatten, met heel veel kids-content en zal ook veel Vlaamse content beschikken. (Deze zitten ook allemaal in het Rio-aanbod).

Binnenkort op elk platform te bekijken

Telenet biedt deze twee paketten aan op de Digibox & Digicorder maar wil in de toekomst het aanbod ook naar haar mobiele telg YeloTV brengen. Zo kan Rex & Rio binnenkort bekeken worden op smartphones, Tablets & laptops.

Telenet liet nog weten dat het naar oplossingen zoekt om het aanbod te downloaden naar smartphones en tablets, zodat je ook offline kan kijken.

Duurder dan Netflix

De nieuwe dienst van Telenet doet denken aan het Amerikaanse Netflix. Onlangs lanceerde Netflix nog in Nederland, waar het voor €7,99 toegang geeft tot 10.000+ Amerikaanse films & tv-series.

Het Telenet pakket is veel duurder, maar biedt wel dé laatste series aan en heeft ook een sterk Vlaams aanbod. Of de prijzen scherp genoeg zijn, zal echter nog moeten blijken.

Wat denk jij van het nieuwe Telenet aanbod? 

Meer info op telenet.be