Telenet gaat zijn hotspots in twee fasen vernieuwen met de nieuwste toestellen van Cisco. Dit jaar worden er 500 vervangen, de resterende 700 volgen later. Op de vernieuwde infrastructuur zullen de 95.000 unieke gebruikers per maand sneller en stabieler kunnen surfen dan voorheen.

De draadloze internettoegang op een hotspot wordt geleverd door een zogenaamd wireless access point (WAP), in dit geval de nieuwste generatie Cisco Aironet-toestellen. Dat toegangspunt is een antenne die ook regelt wie gebruik mag maken van de hotspot, de beschikbare bandbreedte verdeelt over de gebruikers en het internetverkeer beveiligt.

De nieuwe wireless access points zullen werken volgens de IEEE 802.11n-standaard die een hogere bandbreedte mogelijk maakt.

"De vernieuwing van de infrastructuur is nodig omdat steeds meer mensen mobiel willen surfen aan hoge capaciteit. Het aantal toestellen waarmee je draadloos kan surfen neemt pijlsnel toe, net als de nood aan connectiviteit", aldus Steven Van den Neucker, Director Mobility bij Telenet.

De nieuwste Cisco Access Points worden geleverd met de Cisco Prime Network Control System software, waardoor Telenet de infrastructuur beter kan beheren van op afstand. Met Cisco's CleanAir-technologie wordt het spectrum efficiënter beheerd en kan interferentie met andere radiosignalen vermeden worden. De toestellen bieden ook ClientLink-technologie, die het signaal beter richt op de toestellen waarmee gesurft wordt.

-- --

Heb je zelf nieuws over je bedrijf? Mail naar redactie@bloovi.be en we nemen het op in ons Sectornieuws.

Je kan je nieuws ook tweeten met #bloovi