CEO John Porter was positief na de bekendmaking van de financiële resultaten van het eerste halfjaar. Volgens hem is dit het logische gevolg van een goeie dienst en service. Telenet heeft zijn top nog niet bereikt en bereidt zich voor op een verbinding die snelheden tot 1 Gbps moet kunnen halen.

1 Gbps download / 10 Mbps upload

Ook ex-CEO Duco Sickinghe verklaarde reeds dat Telenet gebruikers in de toekomst hogere snelheden zullen kunnen halen. 

Door het gebruik van de EuroDocsis 3.1 standaard moeten downloadsnelheden tot 1 Gbps en uploadsnelheden tot 10 Mbps tot de mogelijkheden behoren op middellange termijn.

Vincent Bruyneel, senior vice president strategy, gaf verder nog mee dat de gemiddelde snelheid waaraan een Telenet klant surft rond de 43 Mbps ligt, wat hoger is dan het gemiddelde voor Europese kabeldiensten, nl. 33,10 Mbps.

Bijna de helft op Telenet-netwerk

John Porter is ook enthousiast over de mobiele data-abonnementen, eind juni deden 675 000 klanten beroep op King of Kong.

Niet enkel het mobiele internet groeit bij Telenet. Het aantal gebruikers van het breedbandnetwerk blijft ook toenemen. Daar telde Telenet reeds 1 424 700 abonnees, dit komt neer op bijna de helft van de huizen binnen het afzetgebied van Telenet.