Het is zover: Telenet wil eindelijk samenwerken met Netflix

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Het is zover: Telenet wil eindelijk samenwerken met Netflix

foto: shutterstock.com

Telenet voert onderhandelingen met Netflix over een mogelijke integratie van de streamingdienst in het platform van Telenet. Dat heeft Telenet-topman John Porter tijdens een persconferentie over de kwartaalresultaten van het telecombedrijf laten weten. De integratie van Netflix in decoders ligt op tafel, maar is nog niet officieel beslist. Daarnaast lijkt het onwaarschijnlijk dat die er snel zal komen. 

Verandert Telenet het geweer van schouder?

Klanten van Proximus kunnen al langer kijken naar Netflix via hun decoder. Telenet had eerder besloten om een andere weg te bewandelen door in de tegenaanval te gaan met de lancering van haar eigen video on demand (VOD) platformen Play & Play More. 

Met de onthulling van Porter lijkt Telenet te overwegen om van koers te veranderen en Netflix te omarmen in plaats van ermee te concurreren. Porter gaf aan dat er een voorstel op tafel ligt om de Amerikaanse streamingdienst rechtstreeks te integreren in de Telenet-decoders.

"We doen het niet meteen, maar we praten met hen en anderen. We zijn geen gesloten platform", vertelde Porter tijdens de persconferentie. 

Telenet werkt aan supersnelle rechtstreekse verbinding met Netflix

De onderhandelingen gaan niet enkel over toegang via de decoder, maar ook over 'peering'. Dat houdt in dat technische afspraken gemaakt worden zodat de verbinding met Netflix rechtstreeks gebeurt, en dus niet via een reeks omwegen. Dat zou de klantenervaring drastisch moeten verbeteren. Logisch, want uit cijfers van Netflix bleek dat Proximus, en niet Telenet, momenteel dé snelste Belgische provider is om naar Netflix te kijken. 

"We weten dat mensen Netflix graag gebruiken op ons netwerk", zei Porter. "We denken dat ons eigen product voor Vlaamse kijkers veel beter is en ook een hogere penetratie heeft in ons servicegebied. Maar als mensen Netflix willen gebruiken op ons netwerk, moeten ze daarbij de beste ervaring kunnen genieten."

Straffe aankondiging! Benieuwd of beide partijen een samenwerking zullen aankondigen!