Tesla lanceert deze week een "onverwacht" nieuw product. Dit is wat het zou kunnen zijn:

Thomas Van den Elzen
Door Thomas Van den Elzen Innoveren
Tesla lanceert deze week een "onverwacht" nieuw product. Dit is wat het zou kunnen zijn:

Tesla's volgende grote aankondiging komt eraan. CEO Elon Musk vertelde via Twitter dat zijn bedrijf op het punt staat om een "voor de meeste mensen onverwachte" aankondiging te doen op 17 oktober. Het zou wel eens goed kunnen dat een van onderstaande vier innovaties wordt aangekondigd. 

Update: Elon Musk gaf ondertussen op Twitter aan dat de 'grote aankondiging' tot woensdag zal moeten wachten. Extra tijd om te speculeren dus! 

 

Waarom we dat denken? Elon Musk's plannen voor de toekomst van Tesla staan gewoonweg op de Tesla-blog te lezen. Daar staan enkele producten opgeschreven die Tesla de komende jaren zou willen lanceren. Het Master Plan Part Deux (zoals Tesla het zelf noemt), bulkt van de producten. Wij deden een greep uit de opvallendste innovaties waar Tesla nu aan werkt: 

1. Autopilot 2.0

De volgende generatie van Tesla's befaamde AutoPilot-functie zou wel eens nét voor de deur kunnen staan. In Musk's master plan staat immers beschreven dat Tesla werkt aan AutoPilot 2.0. De toekomstige Tesla's zouden uitgerust worden met meer sensoren waardoor de de AutoPilot-functie een pak betrouwbaarder zal worden en op meer wegen autonoom zou kunnen rijden. 

De eerste versie van de AutoPilot werd in oktober 2014 voorgesteld, een jaar later was de feature beschikbaar voor consumenten wereldwijd. De lancering van de tweede versie van de AutoPilot-functie kan dus niet op een beter moment vallen dan in oktober 2017. 

Daarnaast liet Elon Musk in augustus ook weten dat Tesla's zelfrijdende capaciteiten sneller evolueren dan gedacht.

"Autonomie in onze wagens komt een pak sneller dan iedereen verwacht. Wat we momenteel aan het ontwikkelen zijn gaat heel wat mensen met verstomming slaan," zegt Musk. 

2. Nieuwe Model 3 Features

Elon Musk verklapte dat Tesla een groots event plant voor het einde van 2017 om enkele updates over de Model 3 te onthullen. Musk liet weten dat Tesla 'een logische stap' zou zetten in de ontwikkeling van de wagen. Er werd gefluisterd dat Tesla eindelijk meer informatie zou verlenen over het interieur en features van de wagen. Het is dus onduidelijk of het event van 17 oktober hét Model 3 event wordt waar Musk eerder dit jaar over sprak. 

3. Een gloednieuwe Tesla: de Model Y

In het master plan van Elon Musk staat te lezen dat Tesla zoveel mogelijk marktsegmenten moet aanspreken. Daarom is een SUV/Pick-up niet weg te denken uit de toekomstplannen. De compacte SUV zou uitgerust worden met de Falcon-deuren van de Model X en zou gebruik maken van het Model 3-platform. Volgens insiders zou het nakende oktober-event wel eens de voorstelling van de Model Y kunnen zijn. 

4. Een Tesla-vrachtwagen

Wat ook in Musk's plannen omschreven staat is de ontwikkeling van een heuse Tesla-vrachtwagen. De elektrische autobouwer zou achter de schermen druk bezig zijn met het ontwikkelen van transportwagens om zowel cargo als mensen te kunnen vervoeren. 

Het zou kunnen dat Tesla klaar is om de eerste prototypes hiervan te tonen. Toch lijkt het minder waarschijnlijk. In het master plan van Elon Musk stond echter omschreven dat het publiek deze innovaties niet te zien zou krijgen voor 2017. Langs de andere kant noemde Musk het een "onverwachte" aankondiging. Je weet dus maar nooit. 

Welke innovatie denk jij dat Tesla zal voorstellen? Wij zetten ons geld op AutoPilot 2.0 :)