Tesla lanceert goedkopere versie van Model S:

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Tesla lanceert goedkopere versie van Model S:

Eerder dit jaar kondigde Tesla haar goedkoopste elektrische wagen aan: De Model 3. Nu heeft de elektrische autobouwer ook de prijs van haar paradepaardje Model S verlaagd. De S60 is beschikbaar vanaf 78.000 euro (of 68.500 euro na brandstof en wegenbelastingvoordeel) en heeft een kleiner actieradius en een minder straf prestatievermogen dan eerdere uitvoeringen van de Model S. Een overzicht: 

Geen autopilot in standaardversie S60

De nieuwe S60 kan je naar hartenlust uitbreiden met tal van premiumfuncties en kan je opdelen in twee versies. De standaardversie beschikt niet over achterwielaandrijving en heeft ook geen autopilotfunctie.

De model S60D beschikt dan weer wel over vierwielaandrijving én autopilot. Je kan de S60 ook uitbreiden tal van andere premiumfuncties zoals bijvoorbeeld extra batterijcapaciteit of het HEPA-luchtfiltersysteem met biodefensemode. De verschillen tussen de verschillende modellen van de Model S op een rijtje: 

Kleiner actieradius en lagere topsnelheid

Opvallend is dat de S60 over een kleiner actieradius beschikt. De standaarduitvoering heeft een bereik van 400 kilometer. Als je 9.500 euro neertelt voor een batterij-upgrade, dan kan de S60 480 kilometer ver rijden. Een bereik dat in de buurt komt van het paradepaardje onder de Model S: de P90D. 

Ook is de S60 trager dan eerdere modellen van de Model S. Zo accelereert de wagen in 5,8 seconden naar een snelheid van 100 kilometer per uur. Bij de P90D gaat dat in 3,3 seconden. De topsnelheid telt 210 kilometer per uur. 

Meer info: teslamotors.com