5 Dingen die je waarschijnlijk nog niet wist over de Tesla Model 3:

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
5 Dingen die je waarschijnlijk nog niet wist over de Tesla Model 3:

Tesla stelde vorige week haar nieuwste elektrische auto voor: de Model 3. Met momenteel ongeveer 300.000 pre-orders wereldwijd lijkt de goedkopere Tesla een schot in de roos. Opvallend: slechts enkele details van de wagen werden door Tesla bekend gemaakt. De Amerikaan Trevor Page ging op onderzoek uit en ontdekte deze 5 onaangekondigde features: 

Wat we al zeker weten over de Model 3

Wat we al weten is dat de Model 3 een bereik zal hebben van 345 kilometer per oplaadbeurt, dat de wagen accelereert van 0 tot 100 km/u in minder dan 6 seconden, dat de wagen over een AutoPilot-functie zal beschikken én dat er in totaal 5 mensen in de wagen kunnen plaatsnemen. 

5 Verborgen features die je nog niet kende

Toch zijn er ook veel dingen waar Tesla nog geen woord over heeft gerept: 

  • De Model 3 heeft slechts 8 batterij modules. Dat is een pak minder dan het aantal batterijen in de oudere Tesla Modellen. Volgens Tesla zijn de batterijen in de Model 3 wél groter dan die in de andere Tesla-wagens, maar Tesla gebruikt nu een kleiner aantal batterijen om kosten te drukken. 
  • De motor en transmissie van de Model 3 zitten aan de achterkant van de wagen, net zoals bij de model S. 
  • Wat het dak betreft zullen er die opties zijn. Een metalen dak, panoramisch glas of een standaard uitvoering. 
  • De koffer van de Model 3 opent net onder het glas van de achteruit. Hierdoor is de kofferopening een pak kleiner dan bij andere wagens. Maar aangezien onder de motorkap ook een kofferruimte aanwezig is, zal voldoende kofferruimte geen écht probleem vormen.  

  • De handgrepen in het interieur van de Model 3 zijn ook best futuristisch te noemen en lijken erg op deze die Aston Martin al eerder gebruikte. Je dient eerst de handgreep in te duwen, waardoor de handgreep uit de deur schuift, dan pas kan je de handgreep vastnemen en de deur open duwen. 

Al deze features in detail bekijken? Trevor maakte onderstaande video waar hij beschrijft hoe hij deze verborgen features heeft kunnen vinden: