Tesla geeft de Model S een flinke update

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Tesla geeft de Model S een flinke update

Tesla Motors heeft kort na de aankondiging van de goedkopere Model 3 nu ook haar paradepaardje Model S een fikse update gegeven. De elektrische wagen ziet er nu lichtjes anders uit en krijgt er ook enkele gloednieuwe features bij. Een overzicht van de veranderingen: 

Bioweapon Defense Mode

De nieuwe versie van de Model S beschikt nu over Adaptive LED lampen en ook over een vernieuwde look. Daarnaast zijn er ook meer interieuropties beschikbaar. Maar een van de opvallendste vernieuwingen is een geavanceerd luchtfiltersysteem dat 99,7 procent van uitlaatgassen, allergenen en bacteriën uit de lucht kan filteren. Ook de "Bioweapon Defense Mode", die voor het eerst getoond werd bij de lancering van de Tesla Model X, is nu ook beschikbaar voor de Model S.

Sneller opladen

Een laatste opvallende upgrade zijn de vernieuwingen aan het oplaadsysteem. De oplaadstandaard zal namelijk van 40 Ampère naar 48 Ampère worden verhoogd. Hierdoor zal de batterij van de Model S een stuk sneller kunnen worden opgeladen.

Tesla zegt iconische grille vaarwel

De opmerkelijkste design-aanpassing is ongetwijfeld te vinden aan de voorkant van de wagen. Zo is de grille - een imitatie van een motorkoelingsysteem dat in niet-elektrische wagens steeds aanwezig is - verdwenen. De aanpassing zou de wagen een stuk aerodynamischer maken. Met het verdwijnen van de grille lijkt de voorkant van de nieuwe Model S nu ook sterk op de pas geïntroduceerde Model 3. 

Verwacht werd dat ook de batterij van de Model S zou worden vernieuwd, van een capaciteit van 90 kWu naar 100 kWu. Maar deze werd uiteindelijk niet doorgevoerd. Elon Musk heeft echter wel aangegeven dat zo'n batterij er binnenkort zit aan te komen. Maar een precies lanceringsdatum is nog niet geweten. 

Wat denk jij van de aanpassingen?