Tesla verklapt hoe je als eerste haar goedkopere elektrische wagen kan bestellen

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Tesla verklapt hoe je als eerste haar goedkopere elektrische wagen kan bestellen

In een blogpost heeft Tesla Motors uitgelegd hoe je bij de eersten ter wereld kan zijn om de goedkopere Tesla te bemachtigen. De Model 3 wordt immers op 31 maart aan de wereld getoond. Maar er is meer: tijdens diezelfde dag gaat de wagen ook in voorverkoop via het internet. Wil jij als eerste een Model 3 bezitten? We hebben Tesla's richtlijnen voor je samengevat:

Wereldwijde voorverkoop op 31 maart

Met de nakende komst van een goedkopere elektrische auto van Tesla Motors hebben een pak mensen heel wat vragen. Tesla bevestigt dat de Model 3 in werelwijde voorverkoop gaat vanaf 31 maart, kort na het lanceringsevenement.

Een Model 3 reserveren kost je € 1.000. Dat kan op twee manieren. Ofwel breng je een bezoek aan je lokale Tesla Store op 31 maart en doe je daar je bestelling. Een andere mogelijkheid is om online te bestellen via Tesla.com. De show start vanaf 4:30 's morgens Europese Tijd (op 1 april), rond die periode zou het mogelijk zijn om een bestelling te plaatsen.

Om alles eerlijk te laten verkopen zal er voor elke regio ter wereld een aparte bestellingsprocedure lopen. Mensen die al een Tesla bezitten, krijgen voorrang in elke regio. 

Europa krijgt de Model 3 als 2de, na Amerika

foto: Dit is hoe de Model 3 er zou kunnen uitzien

De productie van de Model 3 begint laat 2017. Rond die periode zullen de eerste wagens geleverd worden voor klanten aan de Amerikaanse westkust. Naarmate de productie naar omhoog gaat zullen bijkomende regio's de Model 3 geleverd krijgen. Na Amerika is Europa aan de beurt, daarna volgt Azië en pas daarna komen de markten aan de beurt waar het stuur aan de andere kant van de wagen zit. 

Wil je Tesla's launch event voor de Model 3 live meemaken? Bekijk dan op 1 april om 4u30 's morgens de livestream op Tesla.com