The Dark Web: 410 miljoen mensen ter wereld surfen anoniem

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
The Dark Web: 410 miljoen mensen ter wereld surfen anoniem

Ongeveer 410 miljoen mensen ter wereld kiezen ervoor om hun identiteit te verbergen op het internet. Dat doen ze aan de hand van Privé Browsers, VPN’s & proxy servers. Dat blijkt uit een rapport van GlobalWebIndex.

Anoniem surfen

Privé Browsers, VPN’s & proxy servers zorgen ervoor dat mensen hun fysieke locatie niet hoeven vrij te geven als ze surfen op het internet. Zo blijven ze volledig anoniem. De reden waarom mensen dit doen heeft te maken met geo-restricties die worden opgelegd door diensten zoals Netflix, Hulu of Facebook. In China worden VPN’s ook vaak gebruikt om de firewall van de overheid te omzeilen.

Waarvoor worden VPN’s gebruikt?

Volgens het onderzoek van GlobalWebIndex blijkt dat zowat de helft van die 410 miljoen VPN’s gebruikt om geo-restricties te omzeilen en om toegang te krijgen tot entertainende content. 28% gebruiken VPN’s om toegang te krijgen tot nieuws & sociale netwerken die in hun land worden geblokkeerd én om anoniem te blijven.

Niet elk mediabedrijf is opgezet met de omzeilingen die door VPN’s mogelijk worden gemaakt. Toch is er weinig dat ze eraan kunnen doen:

“Widespread VPN usage affects media companies’ ability to personalize content. It also skews conversion data for things like subscriptions, email signups, or any key conversion point. These users will be behaving very differently. That’s an issue when optimizing sites based on analytics data.” - Steve Carrod Director Digital Media Performance Group.

Meer info: Global Web Index