Energy Lab, Evy Gruyaert en The Reference sloegen de handen in elkaar en ontwikkelden de nieuwe ‘Start 2 Run’ app. Deze app neemt het succesrijke initiatief waarmee Evy Gruyaert Vlaanderen leerde lopen, als uitgangspunt en voorziet in alle functionaliteiten die recreatieve lopers mogen verwachten. Een nieuwe norm voor gepersonaliseerde loop-apps is hiermee gesteld.

Start 2 Run App

De nieuwe ‘Start 2 Run’ app is het resultaat van de intense samenwerking tussen Energy Lab, de specialist in sporttrainingsbegeleiding en The Reference/Mobile, de mobiele divisie van het Gentse full service digital agency The Reference. OZ is hoofdsponsor van dit initiatief en drukt hiermee haar vertrouwen uit in de rol die de toepassing speelt in onze gezondheid.

‘Deze app is een fantastische uitbreiding op de begeleidingsmogelijkheden die wij vandaag voor sporters  – amateurs en professionals – aanbieden’ stelt Kristof De Smet, managing director van Energy Lab. ‘Het concept groeide dankzij de toewijding van Evy Gruyaert en haar podcasts uit tot een gigantisch succes in Vlaanderen en Nederland. De nieuwe app zal zonder twijfel nog meer mensen aanzetten de loopschoenen aan te trekken richting het bereiken van hun sportieve dromen.’

Technische Uitdaging

‘De ontwikkeling van de ‘Start 2 Run’- app was een bijzondere en zeer technische uitdaging’ voegt Frederic Schroyens van The Reference/Mobile hier aan toe. ‘We mogen best trots zijn op deze realisatie, en verwachten ook dat deze app een succes zal zijn in de lage landen, mede dankzij de populariteit van Evy en de eenvoud in gebruiksgemak.’

De app bevat vanzelfsprekend Evy Gruyaert’s begeleiding, op maat van elke gebruiker. Een leuke extra feature is het feit dat Evy je zelfs persoonlijk bij naam aanmoedigt. De mogelijkheden die lopers krijgen aangeboden om hun training te optimaliseren en hun individuele vooruitgang te beheren zijn zeer uitgebreid.

Freemium Model

De app maakt gebruik van het freemium model: hierbij kunnen lopers vrije trainingen kiezen, een sessie uit een loopschema gratis proberen of 1 van de loopschema’s volledig ‘unlocken’ via ‘inapp purchase’. Bovendien verdienen lopers tijdens de sessies punten, waarmee ze dan korting kunnen krijgen op nieuwe loopschema’s. De rijkdom aan functionaliteiten en tips wordt op een uiterst gebruiksvriendelijke wijze gepresenteerd. Hierbij worden de nieuwste inzichten op het vlak van trainingsbegeleiding en van persoonlijke motivatie ingezet. Lopen wordt gewoon nog leuker!

De app is gratis te downloaden voor iOS en voor Android en bevat meteen de belangrijkste trainingsschema’s. Deze schema’s worden trouwens permanent uitgebreid, zodat de gebruiker steeds over de best mogelijke en individuele begeleiding kan beschikken.