Via een multi-touchscherm krijgen de deelnemers aan het Creativity World Forum in Hasselt een overzicht van hoe Limburg innovatie en ondernemerschap aanpakt (op stand provincie Limburg).

Dit interactieve digitaal boek, waar de bezoekers als het ware door kunnen ‘bladeren', is een toepassing van TinkerTouch, de spin-off van de UHasselt en de IBBT die deze maand zijn eerste verjaardag viert en al heel wat projecten kon realiseren.

TinkerTouch spitst zich toe op interactieve applicaties op basis van Multi-touchtechnologie. De afgelopen twaalf maanden heeft het bedrijf diverse opmerkelijke en creatieve toepassingen op het vlak van multitouchtechnologie uitgewerkt.

Zo ontwikkelde TinkerTouch voor Sagalassos, de spraakmakende tentoonstelling in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren, een toepassing die de bezoekers met multi-touchdisplays laat ervaren hoe het leven er toeging in het oude Sagalassos. De integratie van uitgebreid multimediamateriaal dompelt de bezoeker helemaal onder in de sfeer van deze oude stad.

-- --

Heb je zelf nieuws over je bedrijf? Mail naar redactie@bloovi.be en we nemen het op in ons SectornieuwsJe kan je nieuws ook tweeten met #bloovi