Hoe je nu al een Apple Watch kan bestellen vanuit België

Thomas Van den Elzen
Door Thomas Van den Elzen E-commerce
Hoe je nu al een Apple Watch kan bestellen vanuit België

Foto: shutterstock.com

In Nederland gaat de Apple Watch al sinds 17 juli vlotjes over de toonbank. Ook in Frankrijk en Duitsland is het hebbeding al een tijdje te verkrijgen. België hinkt echter achterop en lijkt niet op de prioriteitenlijst van Apple te staan. Wat als je in België woont en toch online een Apple Watch wil bestellen? Wij deden de test: 

Belgische releasedate? Nobody knows... 

Naar goede gewoonte houdt Apple de lippen stijf op elkaar als er geïnformeerd wordt naar de release-datum van de wearable in ons land. Om als Belg een Apple Watch te kopen heb je twee opties. Ofwel stap je in je auto en haal je er eentje in een van onze buurlanden, ofwel koop je er eentje online via een omweg. Dat is hoe wij het deden: 

Apple Watch online bestellen vanuit België:

Aangezien nieuwe producten regelmatig eerst gelanceerd worden in de Verenigde Staten, blijft de rest van de wereld soms achterop. "Een gat in de markt," moeten enkele gewiekste Amerikaanse ondernemers hebben gedacht. 

Wij deden de test met de website Big Apple Buddy, gespecialiseerd in het verzenden van gadgets vanuit de Verenigde Staten. De website beloofde dat de Apple Watch binnen enkele dagen aan onze pols zou hangen. Wij deden de test:

1. Je vertelt welke versie van de Apple Watch je precies wil en krijgt een prijsvoorstel. 

2. Je krijgt een factuur die je via kredietkaart of PayPal kan betalen: 

3. Eens betaald wordt de Apple Watch naar je opgestuurd:

In ons geval duurde het amper twee dagen om een Apple Watch in handen te krijgen. Er zijn nog tal van websites die deze diensten aanbieden, maar de aanpak van BigAppleBuddy.com is alvast door ons getest én goedgekeurd. Enkele van onze lezers vinden borderlinx.com een beter en naar verluidt goedkoper alternatief. Veel plezier met je Apple Watch!