Toeristische hotspots in Antwerpen mét gratis Wifi

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Toeristische hotspots in Antwerpen mét gratis Wifi

Voor het einde van het jaar wil Antwerpen gratis wifi aanbieden aan haar bezoekers.
De stad wil het online delen van ervaringen en foto’s stimuleren.

Het was de toeristische dienst die met dit idee op de proppen kwam.  "Op druk bezochte plaatsen maken toeristen heel wat foto's met hun smartphone” weet men. Door het aanbieden van gratis wifi wil men deze kans grijpen om het delen van de ervaringen en foto’s direct te laten gebeuren. Wereldwijde promotie voor de stad Antwerpen is hier mooi meegenomen.

Antwerpen wil deze dienst nog voor het einde van het jaar uitrollen op de volgende plaatsen:
het Koningin Astridplein, de De Keyserlei, de Meir, de Wapper, het Theaterplein, de Meirbrug, de Schoenmarkt, de Groenplaats, de Jan Blomstraat, de Handschoenmarkt, de Grote Markt, de Suikerrui en op het Steenplein.

Digipolis regelt de ict-diensten van de stad. Deze hebben de opdracht gegund aan het Brugse Citymesh, integrator Dimension Data en aan een derde publicitaire partner.

Gratis wifi in Brusselse metrostations?

De Brusselse grote markt biedt ondertussen al enige tijd gratis wifi aan. Het nieuwe regeerakkoord dat gisteren door de stad Brussel werd voorgesteld, omvat onder andere het aanbieden van gratis wifi in de metrostations. Een partner hiervoor werd er nog niet aangeduid. Er werd wel al interesse getoond van deze spelers: Irisnet, STIB-MIVB en Gial.