Ken je Tony Robbins? De man die een inspirerende TED-talk voert en Al Gore op de eerste rij een high-five geeft? Robbins is life coach en expert in leiderschapspsychologie. In deze boeiende TED-video heeft hij het over de onzichtbare krachten die onze acties stimuleren: waarom we precies doet wat we doen.

Tony Robbins staat bekend voor zijn grote smile én zijn reuzegrote dosis aan zelfvertrouwen. Dat heeft hem ook geholpen om zijn bestverkochte lijn van boeken te verkopen. Niet iedereen weet dat hij - buiten voor seminaries - ook gevraagd wordt door bekende CEO's om hen te helpen bij het bereiken van hun potentieel.

Waarom deze video bekijken?

Wat zijn je beweegredenen? Wat in je leven zet jou precies in beweging? Vandaag! Niet 10 jaar geleden. Of zit je nog steeds in datzelfde vastgeroeste patroon? Ja, Robbins gelooft dat je "interne drive" het belangrijkste ding in de wereld is. "Ik ben hier omdat ik geloof dat emotie de kracht van het leven is. Ieder van ons hier heeft een grote geest," klinkt het.

Volgens Robbins luidt de vraag die we ons echt moeten stellen: wat vormt ons? We leven in een therapiecultuur, niet iedereen is in therapie, maar het is wel de cultuur. "Ik bedoel daarmee het uitgangspunt dat we ons verleden zijn. Jullie zouden niet in deze ruimte zijn... als je dit geloofde," zegt hij in zijn talk. "De meeste mensen denken dat onze biografie ons lot is. Het verleden is gelijk aan de toekomst. Natuurlijk is dat zo als je je verleden leeft. Maar wat mensen in deze zaal weten, en waar we onszelf toch aan moeten herinneren -- je kan met je verstand iets weten en het vervolgens... toch niet gebruiken."

En de rest? Dat moet je zeker zelf bekijken in deze video!