Twitter blijft maar verlieslatend. Zo maakte het afgelopen kwartaal een verlies van 64,6 miljoen dollar. Een jaar eerder draaide Twitter 21,6 miljoen dollar verlies. Dat maakte Twitter zelf bekend.

Meer gebruikers

Twitter maakte een document beschikbaar over haar financiële resultaten naar aanleiding van haar beursgang volgende maand. Volgens het document blijkt dat het aantal gebruikers is gestegen, maar dat Twitter met een sterk verlies te kampen had. Zo telde het aantal gebruikers eind vorige maand 231,7 miljoen gebruikers, eind juni was het totale aantal 218 miljoen.  

Grotere verliezen

Tijdens de eerste negen maanden van het jaar boekte het bedrijf een omzet van 442 miljoen dollar, een verdubbeling met het jaar voordien. Maar het nettoverlies steeg ook naar 134 miljoen dollar.

Volgens Twitter is er veel geld gevloeid naar marketing en aan research & development. Ondanks de omzetverdubbeling blijkt het dus niet genoeg om winst te draaien.

Beurs



Het nieuws komt er omdat Twitter binnenkort naar de beurs trekt. Het maakte vanmorgen ook bekend dat het zal gaan voor een notering op de New York Stock Exchange en niet op de technologie-beurs NASDAQ.