Twitter toont wat er gebeurde terwijl jij offline was

Thomas Van den Elzen
Door Thomas Van den Elzen Innoveren
Twitter toont wat er gebeurde terwijl jij offline was

Een tijdje Twitter niet meer gecheckt? Twitter geeft vanaf nu een samenvatting van de belangrijkste tweets die je gemist hebt. Op die manier ben je automatisch terug mee. De nieuwe functie heet ‘While you were away’ en komt bovenaan je tijdlijn te staan.

Net zoals Facebook's Newsfeed

Op Twitter worden tweets steeds chronologisch gerangschikt. Waardoor relevante tweets vaak aan je aandacht ontsnappen. Vooral als je iemand bent die honderden mensen volgt.

In oktober 2014 gaf Twitter al aan dat het van plan was om te experimenteren met algoritmes in de tijdslijn. Net zoals bij Facebook zouden Tweets kunnen gerangschikt worden, zodat ze relevant blijven voor de gebruiker. Met de ‘While You Were Away’-functie zet Twitter nu een eerste stap in deze richting.

Met de nieuwe functie kan je Twitter nog steeds gebruiken zoals vroeger, maar heb je nu dus de optie om bovenaan je tijdslijn de klikken op ‘While You Were Away’, waardoor je de meest relevante updates kan raadplegen terwijl jij offline was op Twitter.

Deze aanpassing zou de eerste stap zijn. Er wordt gefluisterd dat Twitter druk aan het experimenteren is met functies zoals een ‘gepersonaliseerde tijdslijn’ en ‘tweets by location’.

Doel: meer gebruikers aantrekken

Met de toekomstige tijdslijn-aanpassingen wil Twitter meer gebruikers aantrekken en haar groei versnellen. Momenteel heeft Twitter het iets moeilijker om investeerders te overtuigen. Zo stelde Twitter in het laatste kwartaal van 2014 teleur door 'slechts' 9 miljoen nieuwe gebruikers aan te trekken en raakte het bekend dat het aantal timeline-views in dalende lijn is. Met deze nieuwe initiatieven wil Twitter daar dus iets aan doen. 

While You Were Away is nog niet voor iedereen beschikbaar. De functie wordt momenteel stelselmatig uitgerold naar alle Twitter-gebruikers.