Vanaf nu kan iedereen een beroep doen op storytellingtool van Twitter. Dit is wat je erover moet weten:

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Vanaf nu kan iedereen een beroep doen op storytellingtool van Twitter. Dit is wat je erover moet weten:

Leuk nieuws! Iedereen kan vanaf nu een Twitter-Moment maken. Twitter is immers volop bezig om haar storytellingtool 'Moments-builder' te lanceren. Weet je niet wat Twitter Moments zijn? Dat is logisch, want in België zijn ze immers nog niet beschikbaar. Moments zijn een verzameling van tweets rond bepaalde topics. Dat kunnen nieuws, sportwedstrijden of andere gebeurtenissen zijn. Tot voor kort konden enkel bepaalde partners een Moment aanmaken op Twitter. Vanaf nu is de feature er voor iedereen. 

(nvdr. bepaalde media vertelden al dat Moments naar België komt. Dat is volgens onze bronnen niet het geval. De Moments-builder werd beschikbaar gesteld voor iedereen. De Twitter-app wordt in België (voorlopig) nog niet uitgerust met een speciale Moments-tab.)

Iedereen kan straks 'Twitter Moments' aanmaken

Bij de lancering van de feature ging Twitter een samenwerking aan met partners zoals BuzzFeed & The New York Times. Zij konden rond bepaalde nieuwsfeiten Moments aanmaken. Twittergebruikers kregen rond bepaalde gebeurtenissen een gecureerde verzameling van tweets, foto's en video's te zien. Twitter omschrijft de feature als "het beste van Twitter, in een oogwenk". Hieronder kan je een voorbeeld bekijken: 

Recent kondigde Twitter aan dat het Moments verder uitbreidde naar een aantal belangrijke Twittergebruikers en bepaalde merken. Vandaag kan iedereen Moments gaan bouwen via de "Moments-builder". 

Voorlopig enkel via desktops

Aangezien de feature momenteel nog in de uitrolfase zit, is de Moments-builder nog niet bij iedereen actief. Moments aanmaken wordt mogelijk via je Twitterprofiel. Daar krijg je binnenkort een knopje te zien aan de rechterkant waar je op kan klikken om een Twitter Moment te gaan bouwen. Voorlopig kan dat enkel via de desktop. 


Eens je op het knopje hebt geklikt, krijg je een venster te zien waar je bepaalde tweets kan selecteren. Dat kunnen standaardtweets zijn, maar ook foto's en video's die op Twitter te vinden zijn. 

Het resultaat zal wellicht zijn dat Moments binnenkort alomtegenwoordig zullen zijn op Twitter. De vraag is natuurlijk of ze ook zullen aanslaan. Ga jij straks experimenteren met de Moments Builder?