Twitter lanceert video ads!

Thomas Van den Elzen
Door Thomas Van den Elzen Innoveren
Twitter lanceert video ads!

Twitter heeft vandaag nieuwe advertentie-mogelijkheden voorgesteld voor online marketeers. Zo lanceert het ‚promoted videos’ die rechtstreeks vanuit de Twitter-stream kunnen worden bekeken. Twitter voegt hiermee een nieuwe monetizing-strategie toe tot haar aanbod.

Money Money Money

Dat Twitter het moeilijk heeft om écht winstgevend te worden is geen geheim. Het bedrijf is al even op zoek naar nieuwe manieren om te haar dienst te monetizen. Promoted Videos zijn het resultaat van deze denkoefening.

Het is waarschijnlijk dat Twitter in de komende periode nog meer monetizing strategieën zal introduceren. Zo is de microblog momenteel druk aan het experimenteren met het toevoegen van koop-knoppen in haar Tweets, waardoor je rechtstreeks vanuit een Tweet een aankoop kan doen. 

Promoted Video

Begin dit jaar is Twitter begonnen met te experimenteren met Twitter Video Cards die automatisch video's afspelen vanuit Twitter. Uit de test bleek dat deze videos het best goed doen. Daarom heeft Twitter beslist om adverteerders toe te laten om te adverteren met videos op Twitter. 

"Met Promoted Video wordt het voor merken makkelijk om hun videos te delen via Twitter. We hebben er ook voor gezorgd dat de reach en de effectiviteit van deze acties erg makkelijk te volgen en te meten zij,” zegt product manager David Regan in een blogpost.

"Adverteerders zullen ook kunnen meten hoeveel mensen de video volledig hebben uitgekeken,” schrijft Regan. 

Cost Per View

Regan vertelde dat Twitter een „cost per view”-model zal hanteren voor haar Promoted Videos. Dat wil zeggen dat adverteerders alleen maar moeten betalen als hun video ook effectief bekeken wordt.

Twitter wil haar winsten uit online marketing acties flink opdrijven dit jaar. Zo maakte Twitter vorig jaar 0,5 procent uit van de globale digitale ads omzet. Dit jaar wil het dat cijfer opkrikken naar 0,8 procent. Twitter deelde vorige maand nog mee dat het platform nu meer dan 271 miljoen actieve gebruikers kent, 24 procent meer dan dezelfde periode vorig jaar.