Twitter lanceert videoplatform & intelligente tijdlijn in 2015

Thomas Van den Elzen
Door Thomas Van den Elzen Innoveren
Twitter lanceert videoplatform & intelligente tijdlijn in 2015

Vanaf 2015 wordt het mogelijk om direct vanaf Twitter video’s te uploaden naar je volgers. Je zal je video’s ook online kunnen bewerken. Daarnaast is Twitter ook van plan om bepaalde Tweets die je interessant zou kunnen vinden te tonen in je tijdslijn - los van het feit of je die persoon volgt. Dat maakt Twitter topman Kevin Weil bekend via een blogpost.

Twitter Video’s

Met de overname van Vine en het toelaten van GIFs op Twitter, zette de microblog al een belangrijke stap in de richting van video’s op Twitter. Met het uploaden en bewerken van video’s rechtstreeks op Twitter wordt het binnenkort nog makkelijker om video’s te delen met je volgers. Deze eigenschap wordt uitgerold in de eerste helft van 2015.

Aside from just watching video more easily on Twitter, you should be able to record, edit and share your own videos natively on Twitter too

Intelligente Tijdslijn

Vandaag worden er 500 miljoen tweets per dag gedeeld. Mensen ontvangen Tweets van mensen die ze volgen. “Dit model werkt al jarenlang goed, maar heel wat tweets die je zouden kunnen interesseren raken ondergesneeuwd in het gigantische aanbod. Daarom zijn we aan het bekijken of we bepaalde Tweets die je interesseren kunnen uitlichten,” schrijft Weil.

Ultimately, we believe there is something for everyone at any time on Twitter, and we want to make finding your niche simple from the start.

Bij het aanmelden op Twitter zal je binnenkort bepaalde interesses moeten aanvinken. Twitter analyseert vervolgens welke twitteraars populair zijn onder jouw vrienden, en maakt op basis daarvan een intelligente tijdslijn. Voorlopig is Twitter hiermee nog aan het experimenteren.

Wat denk jij van de veranderingen?

Meer info: twitter.com