Twitter stagiairs verdienen 81.000 dollar per jaar - Er zijn er die zelfs nog meer verdienen

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Persoonlijk groeien
Twitter stagiairs verdienen 81.000 dollar per jaar - Er zijn er die zelfs nog meer verdienen

Twitter stagiairs verdienen zo’n 81.000 dollar per jaar. Maar er zijn nog enkele tech-bedrijven uit Silicon Valley die stagiairs zelfs nog meer betalen. Dat blijkt uit een studie van Glassdoor.

Twitter niet beste betaler

Een stagiair die zo’n som verdient is in België heel ongewoon. In Silicon Valley lijkt men daar anders over te denken. Zo is Twitter zelfs niet het meest genereuze tech-bedrijf. Er zijn tech-bedrijven die zelfs veel meer betalen aan stagiairs.

Zo betaalt Palantir, een bedrijf dat gespecialiseerd is in artificiële intelligentie, zelfs 84.000 dollar per jaar aan stagiairs. De volledige lijst van de meest betalende bedrijven kan je hieronden bekijken:

Beter betaald dan ouders

Volgens Bloomberg worden deze stagiairs doorgaans beter betaald dan hun ouders. „In de Amerikaanse tech-industrie is het de norm geworden dat stagiairs gratis vervoer, onderkomen en een loon van meer dan 6000 dollar per maand opstrijken,” concludeert Glassdoor in haar rapport. 

Waarom verdienen ze zoveel?

"Jong talent is een van onze belangrijkste prioriteiten. Aangezien ze een pak sneller bijleren op technologisch vlak dan 'oudere' werknemers bieden ze een serieuze meerwaarde aan het bedrijf. Daarom willen we absoluut blijven inzetten op jong talent," vertelde LinkedIn CEO Jeff Weiner aan Bloomberg

Vind jij het terecht dat stagiairs zo veel verdienen?