Uber: 300 procent meer boekingen dan vorig jaar, maar geen winst

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Uber: 300 procent meer boekingen dan vorig jaar, maar geen winst

De digitale taxidienst Uber is goed op weg om 300 procent meer boekingen te genereren dan vorig jaar. De ridesharing app stevent dit jaar af op een globale omzet uit boekingen van 10,8 miljard dollar. De cijfers komen uit interne documenten die door het persagentschap Reuters werden bemachtigd. 

300 % groei in aantal boekingen

Volgens de gelekte cijfers verwacht Uber de komende jaren een fikse groei in inkomsten uit online boekingen. De ridesharing app stevent dit jaar af op een globale omzet uit boekingen van 10,8 miljard dollar; een stijging van 300 procent in vergelijking met 2014. Toen haalde Uber 2,91 miljard dollar aan omzet uit boekingen. In 2013 was deze som nog 687.8 miljoen dollar. 

Uber verwacht het in 2016 nog straffer te doen met een boekingsomzet van 26,1 miljard dollar. 

Opvallend: nog niet winstgevend

Ondanks de exponentiële stijging in boekingen gaat het Uber financieel (nog) niet voor de wind. Uit het document blijkt immers dat Uber vorig kwartaal 109 miljoen dollar verlies draaide. Aangezien de populariteit van concurrerende apps is dat niet onlogisch.

Zo zijn Grab Taxi uit Singapore, Didi Kuaidi uit China en Ola Cabs uit India ook erg populair en haalden deze apps ook al honderden miljoenen dollars op aan financiering. 

Uber, actief in meer dan 50 landen, verdient geld door een commissie van 20 procent te nemen op elke rit die via de app wordt geboekt. Verwacht wordt dat het bedrijf binnen de 18 à 24 maanden naar de beurs trekt. 

meer info: uber.com / bron: reuters.com