Uber biedt 3 miljard dollar voor kaartendienst van Nokia

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Uber biedt 3 miljard dollar voor kaartendienst van Nokia

Uber zou van plan zijn om Nokia's kaartendienst Here over te nemen. Uber zou een bod van 3 miljard dollar uitgebracht hebben om de kaartendienst aan te kopen. Momenteel gebruikt Uber de data van Google Maps. Nu de ridesharing app ook plannen heeft om de logistieke sector te betreden zou de aankoop van een eigen kaarten-apps steeds logischer worden. 

Ook BMW, Mercedes & Audi zijn geïnteresseerd

Naast Uber zouden ook BMW, Mercedes-Benz en Audi samen een bod hebben uitgebracht op Here. De autobouwers zouden in dit bod gesteund worden door de Chinese zoekmachine Baidu. Dat schrijft de New York Times op basis van bronnen binnen Nokia. 

Grootste Concurrent voor Google Maps

Volgens de New York Times zouden Facebook en Microsoft ook al interesse hebben getoond in Nokia's kaartendienst. Eind mei zou Nokia bekend maken aan wie ze de kaartendienst zullen verkopen. Here wordt gezien als de grootste concurrent voor Google Maps. 

Google, dat bezig is met de ontwikkeling van zelfrijdende auto's, komt steeds meer in het vaarwater van Uber terecht. Daarom lijkt het niet onlogisch voor Uber om zichzelf minder afhankelijk te maken van Google's technologie. Eind mei maakt Nokia bekend welke bieder de mapdienst definitief zal overnemen.