Uber brengt binnenkort ook lunch aan huis in Europese steden

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Uber brengt binnenkort ook lunch aan huis in Europese steden

In de Verenigde Staten en Groot-Brittanië brengt Uber al een tijdje ook maaltijden aan huis van restaurants in de buurt. UberEATS komt binnenkort ook naar Europa. Dat blijkt uit vacatures die opgelijst staan op de website van Uber. Vermoedelijk komt UberEATS eerst naar Berlijn en München en komen nadien andere Europese steden aan de beurt. 

Vacaturesite verklapt komst UberEATS

De komst van UberEATS in Europa lijkt in de sterren geschreven. Dat blijkt uit het vacatureoverzicht van de taxi-app in Duitsland. Daaruit blijkt dat Uber een tiental mensen zoekt om de banden tussen lokale restaurants en de taxi-app aan te halen. De eerste stap die nodig is om UberEATS in de markt te zetten. 

Hoe werkt UberEATS? 

UberEATS werkt op dezelfde manier als de bekende taxi-app, maar dan met het verschil dat er geen mensen maar wel maaltijden worden vervoerd. In onderstaand filmpje wordt het concept haarfijn uitgelegd:

Naast UberEATS is de app ook aan het experimenteren met UberRush om internetbestellingen aan huis te leveren op de dag van bestelling via een netwerk aan koeriers. Hierdoor lijkt Uber niet alleen de taxi-sector flink door elkaar te schudden. Ook de logistieke sector zal de komst van Uber voelen.