UBER doet geniale zet, opent API voor iedereen

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
UBER doet geniale zet, opent API voor iedereen

Taxi-app UBER heeft haar API opengesteld voor developers. Dat is groot nieuws, omdat je nu ook een taxi kan bestellen vanuit andere apps. Een zet die Uber mogelijk nog populairder zal maken. Nu wordt het mogelijk om een tafel te reserveren in een restaurant én zonder de app te verlaten een UBER-taxi te reserveren die je naar het restaurant brengt.

UBER start met 11 partners

„We geloven dat elke app waarin kaarten worden gebruikt een potentiële partner kan zijn voor Uber. We hebben een samenwerking opgezet met 11 andere apps waardoor onze taxi’s vanuit hun app kunnen worden besteld,” zegt UBER in een persbericht.

UBER werkt nu samen met Expensify, Hinge, Hyatt Hotels & Resorts, Momento, OpenTable, Starbucks Coffee Company, Tempo Smart Calendar, Time Out, TripAdvisor, TripCase en United Airlines. Andere developers kunnen vanaf nu ook de API in hun app verwerken.

Waarom is dit een big deal?

De mogelijkheden van deze zet zijn eindeloos. Enkele scenario’s:

  • Je reserveert een tafel in een restaurant met de OpenTable app. De rit naar het restaurant regel je ook vanuit dezelfde app. De bestuurder van de UBER taxi die je komt ophalen weet je bestemming al.
  • Als je een vlucht probeert te halen kan de United Airlines-app je de UBER taxi die het dichtst in de buurt is aanraden en geeft de app je een schatting van wanneer je zou toekomen.
  • Met Time Out kan je de beste nachtclubs ontdekken, dankzij het openstellen van de API, kan je nu ook de rit ernaartoe vanuit de app regelen.

Voor UBER is dit ideaal. Hoe meer apps gebruik maken van de UBER API, hoe meer mensen uiteindelijk gebruik zullen maken van de dienst. Geniale zet toch? 

Meer info: https://developer.uber.com/