Uber ontkent lancering in Gent en dreigt bestuurders op inactief te zetten

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Uber ontkent lancering in Gent en dreigt bestuurders op inactief te zetten

Het leek er vanmorgen even op dat de Amerikaanse ridesharing app Uber stiekem haar diensten had gelanceerd in Gent. Het gerucht dreigt nu op een sisser af te lopen. De bal ging aan het rollen door de getuigenis van een journalist van De Gentenaar die plots een Uber taxi kon oproepen in Gent. Uber liet intussen weten dat dit de acties van enkelingen waren en ontkende de lancering van haar diensten in de Arteveldestad. 

Uber: deze bestuurders worden op inactief gezet

Intussen blijkt het te gaan om enkelingen die zonder medeweten van Uber in Gent hun diensten aanboden. "Bestuurders die in een stad zouden blijven rijden waar we niet gelanceerd hebben, worden op inactief gezet", reageerde Uber. 

5-tal Uber chauffeurs boden diensten aan in Gent

Een journalist van De Gentenaar getuigt: "Na amper zeven minuten, draaide gisteren een Volkswagen Touran de hoek om aan de Ajuinlei in Gent. Daar hadden wij een taxi besteld via de app van Uber. 

‘Uber is redelijk nieuw in Gent’, zei de chauffeur gisteren, een vriendelijke man die zelf in de stad woont. ‘Ik was een tijdlang de enige chauffeur hier, maar nu rijden er al vier of vijf rond. Ik doe dit na mijn werkuren om iets bij te verdienen.’

Nu blijkt dat het om de acties van enkelingen gaat, lijkt het gerucht op een sisser af te lopen. Uber is officieel immers enkel in Brussel actief. De ridesharing app is er echter nog niet legaal. Aan een wettelijk kader wordt intussen wel gewerkt. Uber is echter wel van plan om haar aanbod in Brussel uit te breiden. Zo wil het binnenkort Uber X (luxe wagens met professionele chauffeurs) lanceren in onze hoofdstad.

bron: De Standaard, Belga / foto: Shutterstock