Uber lanceert oproep om Belgische wetgeving te veranderen:

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Uber lanceert oproep om Belgische wetgeving te veranderen:

UberPOP werd door de Brusselse rechtbank verboden en dient haar activiteiten stop te zetten in de komende weken. Als het dat niet doet, moet het bedrijf 10.000 euro per inbreuk betalen aan de overheid. Uber reageert met een oproep om de verouderde wetgeving te vernieuwen zodat de app kan blijven bestaan. 

UberPOP moet activiteiten stopzetten in Brussel

"uberPOP is een veilige, betaalbare en betrouwbare manier om zich te verplaatsen in de stad. Daarenboven is het een dienst die honderden bestuurders helpt in het voorzien van een beter inkomen," zegt Uber. 

Het is afwachten hoe Uber zal reageren op het verbod en of het echt zijn activiteiten zal stopzetten in Brussel. Het geeft zich in ieder geval nog niet gewonnen en lanceerde een oproep: 

Hervormingen wetgeving liggen stil

In februari kwam Minister-President Rudi Vervoort en de Brusselse regering naar buiten met steun voor hervormingen die meer keuze voor passagiers en nieuwe opportuniteiten voor bestuurders creëren.

Zeven maanden later, liggen deze hervormingen stil vanwege de oppositie van de gevestigde waarden die competitie willen beperken om de prijzen hoog te houden.

Uber lanceerde nu een oproep om de wetgeving te hervormen. Hier kan je deze ondertekenen. De ridesharing app heeft intussen al meer dan 5000 handtekeningen verzameld.