De Belgische websiteontwikkelaar Uniway heeft een nieuwe functie ontwikkeld voor TV-Winkel, een van de grootste tv-shopkanalen in Europa. Dankzij een nieuwe mobiele website kunnen kijkers nu sneller een bestelling plaatsen. Dat kan door simpelweg de QR-codes die tijdens de uitzending op het scherm verschijnen in te scannen met hun smartphone of tablet. Het concept is een wereldwijde première in de sector van de tv-shopkanalen en zorgt voor een nieuwe interactie tussen de tv-kijker en e-commerce websites.

QR-codes worden steeds vaker gebruikt, onder andere op verpakkingen en affiches. QR staat voor Quick Response. Het gaat om een tweedimensionale barcode die ontwikkeld werd om snel gelezen te worden, vooral door smartphones en tablets. Het scannen van de code leidt tot de herkenning en interpretatie door toepassingen die het zo mogelijk maken om eenvoudig een actie uit te voeren, zoals een webpagina openen.

Opdat TV-Winkel de QR-code van het product in kwestie tijdens de uitzending onmiddellijk op het scherm kan tonen, werd een dynamisch systeem opgezet dat QR-codes aanmaakt. Vanuit zijn comfortabele zetel kan de kijker met zijn smartphone of tablet de QR-code scannen. Dan wordt hij meteen doorverwezen naar de productpagina op een mobiele website, waar hij het product kan bestellen.

In een eerste fase van het project kan de kijker rustig alle productinformatie raadplegen, alvorens te vragen om door het callcenter van TV-winkel gecontacteerd te worden op een moment naar keuze. Een bestelsysteem op de mobiele website is in ontwikkeling en zal zeer binnenkort beschikbaar zijn. "De tv-kijker zal zijn bestelling dan via de mobiele website volledig kunnen afhandelen", aldus het management van TV-Winkel.

"Toen we merkten dat de online verkoop tijdens de uitzendingen steeg, kregen we het idee om voor TV-winkel een systeem te ontwikkelen om de aankoop van producten tijdens de uitzending een stuk te vergemakkelijken. We zijn ervan overtuigd dat deze nieuwe functie bij het publiek zeker zal aanslaan", besluit Marc Vanhoutteghem, Managing Partner bij Uniway.

-- --

Heb je zelf nieuws over je bedrijf? Mail naar ?redactie@bloovi.be? en we nemen het op in ons Sectornieuws?.

Je kan je nieuws ook tweeten met ?#bloovi?