Upload meteen jouw foto's naar Facebook dankzij Canon Powershot N

Cédric Dekeyster
Door Cédric Dekeyster Innoveren
Upload meteen jouw foto's naar Facebook dankzij Canon Powershot N

Ondertussen is het praktisch ondenkbaar geworden om jouw foto's niet meer te sharen met je sociale netwerk. De digitale camera's voelen steeds meer concurrentie met smartphones. Canon kon dus niet anders dan counteren en meegaan in het online verhaal. Dit gebeurt nu met Canon Powershot N.

In ieder geval vindt Canon vindt het warm water niet uit want HTC is al een heel eindje bezig met zo'n project. Toch is het wel de eerste in de reeks van Canon. Met een druk op de knop ben je meteen verbonden met Facebook en kan je zo heel vlot foto's delen, uploaden en reageren.

Eigenschappen

De 'sociale' camera lijkt erg veel op zijn broertje die we al eerder zagen in januari op CES. Hij beschikt over  een 12.1 megapixel camera met 8x zoom, 28mm wide-angle lens en 2.8 LCD-scherm. Om al je leuke foto's te delen moet je wel op zoek gaan naar een Wi-Fi verbinding of een hotspot. Het is namelijk onmogelijk om te verbinden via 4G/3G netwerk.

Beschikbaarheid

Volgende herfst kan je dit nieuwe snufje verwachten maar zal niet te vinden zijn bij de gewone elektronikazaak. Via de Canon Direct Store kan je dit toestel alvast wel aanschaffen. Wie wil gebruiken maken van deze Facebook Canon zal ongeveer 299 dollar moeten ophoesten. Bovendien brengt Canon nog 3 gelijkaardige fototoestellen uit  met doorgedreven Wi-Fi capaciteiten. Hiermee kan je op een snelle manier connecteren met een iOS of een android systeem.