3 Viral Marketing Videos die je moet gezien hebben:

Matthieu van den Bogaert
Door Matthieu van den Bogaert Innoveren
3 Viral Marketing Videos die je moet gezien hebben:

Cristiano Ronaldo die verkleed als dakloze toont welke tricks hij in huis heeft, 164 skydivers die in de lucht de grootste verticale formatie ooit uit de grond stampen of vrienden die een lip sync als souvenir uit Schotland meebrengen. Het is een handgreep uit de talrijke video’s die mijn ogen gisterenavond kregen voorgeschoteld. Drie andere video’s die ik deze week heb gezien vielen mij nog meer op in de oceaan van bewegende beelden.

De remmende kinderwagen

Toen Volkswagen in april de commercial lanceerde ‘je verwacht meer als je Volkswagen rijdt’, reageerde een fan op Facebook dat het geen gek idee zou zijn indien er ook een kinderwagen zou bestaan die automatisch remt in het verkeer. Bij Volkswagen Nederland vonden ze er niks beter op om gehoor te geven aan deze oproep. Misschien kan Bang & Olufsen nog een mute-knop voor krijsende baby’s uitvinden ?
 

It can wait

Ik was opgetogen toen ik vorige maand vernam dat het BIVV iets gaat doen tegen het gebruik van de smartphone achter het stuur. Voor mijn part dienen ze de smartphone suppositoirgewijs toe aan de hardcore verslaafden.  AT&T koos voor een iets andere aanpak. Onder het motto ‘it can wait’ tracht de video duidelijk te maken dat een paar seconden afleiding in het verkeer genoeg zijn om je leven drastisch te veranderen.  Het filmpje is knap gefilmd en gemonteerd. Ik heb echter geen idee of de hardleerse bestuurders er echt iets van gaan opsteken?

De meest saaie viral video ooit

Je moet toch gevoel voor humor hebben als marketeer om je eigen video uit te roepen als de meest saaie video ooit. Wanneer je de onderstaande video bekijkt dan kom je er al snel achter dat het concept best wel geniaal gevonden is om het daklozenprobleem onder de aandacht te brengen.  De video speelt handig in op het feit dat Youtube de makers van content betaalt telkens een video x aantal keer minstens 30 seconden wordt bekeken. Video’s worden immers via de opgegeven videotags gekoppeld aan de keywords van de advertenties. De tags die voor deze video werden gekozen houden verband met producten en diensten die een dakloze moet missen. Door op te roepen om deze video massaal te delen, laat je bijgevolg adverteerders geld doneren voor het goede doel.  Wie durft er nog beweren dat adverteren geen nut heeft?

foto: shutterstock.com