Van deze twee grafieken ligt Tesla CEO Elon Musk 's nachts wakker:

Bloovi Redactie
Door Bloovi RedactieInnoveren
Van deze twee grafieken ligt Tesla CEO Elon Musk 's nachts wakker:

Tesla Motors mag dan wel inzetten op elektrische wagens, de koers van de benzineprijzen liggen CEO Elon Musk nauw aan het hart. Tesla presenteert vandaag haar Q4 resultaten. Dit zijn de koersen waar Musk ongetwijfeld van wakker ligt: 

1. Koers van GM & Ford ligt hoger dan Tesla 

De koers van de elektrische autoproducent is sinds begin 2016 met 33 procent gedaald. Problematisch als je weet dat traditionele autobouwers zoals GM en Ford het op de beurs beter doen dan Tesla. 

2. Benzineprijs blijft extreem laag

De verklaring is te wijten aan de benzineprijzen die een nieuw dieptepunt hebben bereikt. In de VS is 3,7 liter benzine (1 gallon) nu amper 1,87 dollar waard aan de pomp. Investeerders vragen zich dus steeds meer af of mensen nog steeds heil zien in elektrische wagens nu de prijs van benzine is gekelderd. 

Toekomst Tesla onzeker?

Daarnaast wachten heel wat investeerders nog af of Tesla's nieuwste telg de Model X de hoge verwachtingen inlost. In het laatste kwartaal van vorig jaar leverde Telsa 17.400 elektrische auto’s. Daarvan waren er ‘slechts’ 208 van het Model X.

Daarnaast vragen heeft wat investeerders zich af wanneer de goedkopere Model 3 op de markt zal verschijnen. Een model dat Tesla dringend nodig heeft om te kunnen concurreren met andere autobouwers. GM heeft aangekondigd dat het eind 2016 haar elektrische Chevy Bolt zal introduceren voor 35.000 dollar. 

We zijn benieuwd wat Musk uit zijn mouw zal schudden!