Een butler wordt vaak gezien als iets dat enkel de superrijken zich kunnen veroorloven. Wel, dankzij de app Your Private Butler is dat nu verleden tijd. Jouw persoonlijke butler staat in voor boodschappen, het brengen van kleren naar de droogkuis en zelfs met jouw hond gaan wandelen. De opties zijn eindeloos, zolang de activiteiten maar legaal zijn. Zo’n 200 opgeleide butlers staan nu al voor jou ter beschikking in Brussel. Het enige wat je nodig hebt is een smartphone.

Het leven vergemakkelijken


Via de website www.yourprivatebutler.com kan iedereen een persoonlijke assistent of butler inhuren. Die butler staat in voor al jouw taken, van tuinieren en boodschappen doen tot bloemen afgeven bij jouw geliefde. 200 butlers staan paraat om je op jouw wenken te bedienen en jouw leven makkelijker te maken, op te roepen via een app. Voorlopig is de dienst enkel in Brussel te gebruiken. Wellicht is het een kwestie van tijd wanneer de dienst ook naar andere steden in ons land komt. 

Met de app willen de bedenkers inwoners van grote steden tegemoetkomen in hun groeiende vraag naar on-demand persoonlijke diensten en wil het inzetten om stadsbewoners meer vrijheid, flexibiliteit en tijd te geven. Waarvoor je de app zou kunnen gebruiken? Zit je in de file en heb je geen tijd meer om boodschappen te doen? Neem de app bij de hand en een butler doet, binnen het uur van jouw verzoek, jouw boodschappen en brengt hij ze aan huis.

Tijd is kostbaar

Your Private Butler-oprichter Christophe Degraeve: “Vandaag kunnen we bijna alles kopen, behalve tijd. Door lange werkdagen en ellenlange files is tijd een kostbaar goed geworden. Dat tekort aan tijd gaf ons de inspiratie om de app te ontwikkelen. Onze droom was om een aangenaam, rap en gebruiksvriendelijk platform te lanceren dat de druk op de schouders van Brusselaars wat lichter maakt.”

"Vandaag kunnen we bijna alles kopen, behalve tijd. Door lange werkdagen en ellenlange files is tijd een kostbaar goed geworden. Dat tekort aan tijd gaf ons de inspiratie om de app te ontwikkelen"

Het principe is eenvoudig. Eerst en vooral moet je de app downloaden in de App Store en je registreren. Dankzij een tutorial leer je snel met de applicatie werken en kan je een aanvraag indienen. Daarin moet je vermelden wat je nodig hebt, op welke plaats en op welk moment, en hoe groot jouw budget is. Als dat allemaal afgerond is, gaat jouw butler voor jou aan de slag. Pas na aankomst van jouw goederen/diensten wordt het geld van jouw rekening afgetrokken. Cash hoef je nooit voorhanden te hebben aangezien alle betalingen online gebeuren via betaalbedrijf STRIPE. De stortingen zijn ook SSL-beveiligd, waardoor je op beide oren kunt slapen.

Geolocatie

Your Private Butler maakt gebruik van geolocatie. De butlers die zich in jouw nabijheid bevinden, krijgen dan onmiddellijk een melding van jouw verzoek. Jij kan dan zien welke butlers ‘on duty’ zijn en jouw taak willen uitvoeren. Hier ligt de keuze in jouw handen. Als je jouw butler hebt uitgekozen, wordt de in-app-chatfunctie geopend. Zo kun je direct contact maken met jouw butler om bepaalde verzoeken door te geven of vragen te stellen. Ook werd een klantendienst op poten gezet, die zowel door klant als butler kan gebruikt worden.

Professionele opleidingen


Wanneer jouw butler bij jou aanbelt, neem je de app opnieuw bij de hand en klik je op ‘Finaliseren’. Je krijgt dan onmiddellijk het betalingsoverzicht en jouw betaling wordt uitgevoerd. Ook werd een review-systeem ingevoerd, waar klant en butler elkaar kunnen beoordelen.

Your Private Butler wil garant staan voor een kwaliteitsvolle service. Om dit waar te maken, worden elke maand gratis butleropleidingen gegeven. Die instructieprogramma’s zorgen ervoor dat de butlers aan de hoogste voorschriften voldoen. Medeoprichtster Nikoletta Gyenes: “In de toekomst willen we 500 toegewijde butlers in onze rangen hebben. Ze moeten gepassioneerd zijn om van de wereld een betere plek te maken. We streven ernaar om onze persoonlijke toets te behouden, ook al zijn we ons aan het uitbreiden.”

Vandaag nemen een 200-tal opgeleide en meertalige universiteitsstudenten in Brussel jouw dagelijkse taken over. Dankzij jou verdienen ze een aardig centje door anderen te helpen. Je kan Your Private Butler downloaden in de App Store. Momenteel is de dienst enkel beschikbaar in Brussel.