Ve Interactive heeft GDM Digital overgenomen voor 9.6 miljoen euro

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Ve Interactive heeft GDM Digital overgenomen voor 9.6 miljoen euro

Ve Interactive heeft in Londen het digital advertising bureau GDM overgenomen voor 12 miljoen dollar (9,6 miljoen euro). Hiermee breidt Ve haar aanbod voor digital advertising flink uit.

Alle 42 werknemers van GDM worden toegevoegd aan het personeel van Ve, dat hiermee op meer dan 500 wereldwijd komt. De techniek wordt onderdeel van het huidige aanbod van Ve waarmee de digital advertising flink wordt uitgebreid. Voor nu zal GDM onder de naam GDM Digital blijven opereren maar op de middellange termijn zal het worden opgenomen in het aanbod van VeAds, één van de apps van Ve.

GDM heeft geen fysieke aanwezigheid in de Benelux, maar heeft wel een tiental klanten die aan het portfolio van Ve Interactive Benelux in Amsterdam worden toegevoegd.

Uitbreiding digitale marketing activiteiten

David J. Brown, CEO en co-founder van Ve, zegt: “Wat GDM onderscheidt  van andere digital agencies zijn de expertise en skills van haar medewerkers. Met de 42 medewerkers van GDM aan boord, kan Ve snel uitbreiden in haar digitale marketing activiteiten.”

“Digital advertising wordt steeds belangrijker voor ons omdat het nauw verbonden is met onze andere conversie-verhogende apps. Ve is op dit moment flink aan het groeien in opkomende markten, vooral in Azië, en daar is een enorme vraag voor ad tech services.”

Snelgroeiend succesverhaal

Ed Stevens, CEO en co-founder van GDM Digital, zegt: “Wij zijn erg enthousiast om ons bij Ve te voegen. GDM heeft zichzelf de afgelopen jaren geprofileerd als een innovatief en snelgroeiend digital advertising bureau en Ve is een meervoudig UK succesverhaal. Om onderdeel te worden van dit snelgroeiend succesverhaal was dus een logische keuze. Door onze krachten te bundelen kunnen wij online bedrijven een complete service in digital advertising aanbieden en de marktleider worden in de wereldwijde e-commerce.” Ed Stevens zal bij Ve de rol van Commercieel Directeur gaan vervullen.

De overname van GDM komt vlak na de opening van Ve’s Japan kantoor, het zesde kantoor in Azië na Shanghai, Singapore, Vietnam, Hong Kong en Melbourne.

Meer info: veinteractive.com