Veilig fietsen met de iBackPack

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie e-Lifestyle
Veilig fietsen met de iBackPack

De iBackpack is een uitvinding van designer Soohun Jung & heeft tot doel om de veiligheid van fietsers te verhogen. Dat kan doordat de intenties van de fietser worden getoond aan de automobilist aan de hand van een iPad die in een rugzak verwerkt zit.

Two-way communicatie

De iBackpack maakt two-way communicatie tussen wielrenners en automobilisten mogelijk. Zo heeft Designer Soohun Jung ervoor gezorgd dat er communicatie mogelijk is tussen een tablet en smartphone door middel van Bluetooth en een speciale app.

Hoe werkt het?

Het ingebouwde transparante vak in de rugzak toont het scherm van een tablet, waardoor andere weggebruikers op de hoogte worden gebracht wanneer een wielrenner naar links of rechts wil afslaan op de openbare weg.

Koppeling tussen smartphone & iPad

Het enige wat nodig is om te kunnen communiceren is de smartphone vastmaken op het fietsstuur. Hierdoor wordt een sensor geactiveerd waardoor het bericht vervolgens wordt verzonden.

Bovendien beschikt de iBackpack over een “slimme achteruitkijkspiegel”; aangezien de omgeving achter de fietser wordt weergegeven op de smartphone met behulp van een ingebouwde camera op de tablet.

Het cliché waarbij fietsers als een gevaar op de weg worden gezien door automobilisten, wordt op deze wijze verholpen door de iBackpack! Alleen ziet het er misschien ietwat raar uit :)