Vergeet wat je tot nu toe zag. Dit is het enige échte hoverboard:

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Vergeet wat je tot nu toe zag. Dit is het enige échte hoverboard:

Franky Zapata is gebeten door hoverboards. De Fransman was teleurgesteld met de hoverboards die tot nu toe op de markt verschenen. Daarom besloot hij om het gadget uit Back To The Future dan maar zelf te gaan bouwen. Het resultaat: een hoverboard dat alle andere met verve achter zich laat. 

Door de lucht klieven tegen 150 per uur

Er zijn slechts weinig details bekend over Zapata's nieuwste hoverboard, maar als we naar de video kijken lijkt er een flinke motor in te zitten die gevoed wordt door een rugzak die tot de nok vol gevuld zit met brandstof.

Volgens Zapata kan het board 10 minuten aan een stuk vliegen en haalt het een maximum snelheid van 150 kilometer per uur. Bovendien zou het board in theorie een hoogte kunnen halen van 3 kilometer (ja écht!) hoogte...  

Toch speelt Zapata het logischerwijs op zeker in zijn eerste testvluchten met zijn nieuwste speeltje. Zo durft hij enkel met de toestel te vliegen boven het wateroppervlak. Kijk even mee naar Zapata's halsbrekende toeren (de video werd intussen al meer dan 2 miljoen keer bekeken).