Versleutelen Dropbox, Foursquare & Facebook jouw gegevens?

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Versleutelen Dropbox, Foursquare & Facebook jouw gegevens?

Iedereen die tegenwoordig actief is op het internet vertrouwt tegenwoordig persoonlijke gegevens toe aan derden. Diensten zoals Apple iCloud, Dropbox, Foursquare en Google weten tal van zaken over ons. Welke van deze spelers versleutelen jouw persoonlijke data eigenlijk zoals het moet? Uit onderzoek blijkt dat slechts enkele van hen het echt 100% op veilig spelen…

Electronic Frontier Foundation

Het NSA-schandaal komt nog dagelijks in het nieuws. Uit de gegevens van klokkenluider Edward Snowden bleek dat de Amerikaanse geheime dienst op grote schaal gegevens onderschept van zowat iedere internetgebruiker. Tijd om eens te kijken welke grote spelers hun data eigenlijk naar behoren versleutelen. Daarom trok de Electronic Frontier Foundation op onderzoek uit en publiceerde het hun conclusies in een infographic.

Slechts 4 bedrijven encrypteren voldoende

Uit het onderzoek kwam naar voor dat slechts 4 bedrijven de best practices op het vlak van data encryptie ook daadwerkelijk toepassen. Deze zijn Google, Dropbox, SpiderOak en sonic.net. Ook Yahoo! is op het goede pad en ook Twitter is goed bezig. Hieronder kan je het resultaat van het onderzoek bekijken: