VIDEO: De zelfrijdende auto van Mercedes doet je mond openvallen

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren

Mercedes heeft de "F 0 15 Research Car" voorgesteld aan het grote publiek. De autobouwer toont met deze creatie haar visie op de toekomst van mobiliteit. VTM-reporter Boudewijn Van Spilbeeck kon al een ritje maken met deze zelfrijdende auto van de toekomst. Hierboven kan je de reportage bekijken. 

De wagen wordt een mobiele woonruimte

"Autoconstructeurs die enkel focussen op het toevoegen van technologie, zijn fout bezig. De wagen van de toekomst zal evolueren van een transportmiddel naar een mobiele woonruimte," zegt Mercedes-Benz topman Dr. Dieter Zetsche.

Om deze wagen te creëren gaf Mercedes-Benz een team van experts de vrijheid om een scenario te bedenken voor de mobiliteit van de toekomst. De F 015 was het resultaat. Dankzij het feit dat de wagen volledig autonoom kan rijden is de wagen niet langer louter een voertuig, het is een privé-vertrek geworden waar je écht tot rust kan komen terwijl je onderweg bent. 

De Mercedes F 015 is een hybride wagen met een totaal bereik van 1100 kilometer, waarvan 200 kilometer puur op basis van een accu en 900 kilometer elektrisch via de zogenaamde 'fuel cell'. Volgens Mercedes evenaart de wagen hiermee het bereik van een standaard Diesel-wagen, maar dan met zo goed als geen uitstoot. 

Digitale Connectiviteit

Mercedes heeft ook gezorgd voor optimale digitale connectiviteit binnenin de wagen. Dat doet het aan de hand van 6 grote touch screen displays die overal in het interieur van de wagen zijn opgehangen. Het voordeel: je kan het interieur van de wagen dramatisch veranderen met slechts een druk op een knop. 

Veiligheid

De Mercedes F 015 zit tot de nok vol snufjes. Zo beschikt de wagen ook over LED-schermen aan de voor- en achterkant van de wagen én over een laser-projectie systeem. Met deze systemen kan de wagen voetgangers of andere wagens waarschuwen indien de wagen vertraagt of plots moet stoppen. 

Meer info: Mercedes-Benz Website