Voor 99 dollar maak je van je smartphone een 3D-printer

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Voor 99 dollar maak je van je smartphone een 3D-printer

De hype rond 3D-printers is al een tijdje aan het afnemen. Niet verwonderlijk, want hoewel zelf dingen creëren veel mensen aanspreekt, zijn de printers zelf niet ideaal. Ze nemen veel plaats in, wegen veel en zijn moeilijk budgetvriendelijk te noemen. De OLO brengt daar verandering in. Voor 99 dollar haal je ze al in huis en met haar grootte van 20 centimer past ze moeiteloos in je kast.

Enkel op Kickstarter

Ren nog niet meteen naar de winkel, want de OLO bestaat momenteel enkel als Kickstarterproject. Toch zijn de vooruitzichten veelbelovend, want de oprichters haalden al zo’n anderhalf miljoen dollar op. Dat is twintig keer het bedrag dat ze zelf voor ogen hadden. Meer dan 11.000 mensen zien brood in de miniprinter.

Smartphone substantieel onderdeel van machine

Hoe de printer werkt? Wel, jouw eigen smartphone speelt een grote rol: die is een substantieel onderdeel van de machine. Je smartphone wordt onderaan de OLO geplaatst. De 3D-printer werkt met een soort fotopolymere vloeistof, die uithardt als er licht op schijnt.

Door enkel bepaalde delen te belichten, kan de OLO jouw object zo laag voor laag opbouwen. Dat licht komt uit jouw smartphone, want de OLO-app vertelt wanneer en waar je toestel moet oplichten.

OLO 3D-printer

Bron foto: OLO

De OLO zou een nieuwe wind door het 3D-landschap kunnen blazen, want het is de eerste machine die zo goedkoop en daarnaast ook gebruiksvriendelijk is. Tenminste, als de Kickstartercampagne slaagt en de oprichters zich aan hun woord houden. Dan zou de printer vanaf september 2016 beschikbaar zijn. 

Ook benieuwd naar de OLO? Dit is alvast de Kickstartercampagne.