VR-headset Oculus Rift eindelijk beschikbaar als pre-order, kost 700 euro

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
VR-headset Oculus Rift eindelijk beschikbaar als pre-order, kost 700 euro

De voorverkoop van de geanticipeerde VR-headset Oculus Rift is om vijf uur gisterennamiddag van start gegaan. De headset kost 699 euro. De VR-bril is eigendom van Facebook en moet een van de eerste grote stappen zijn in de nieuwste technologische trend van het moment: virtual reality. 

Van Kickstarter naar overname door Facebook

De Oculus Rift begon als een crowdfunding project op Kickstarter in 2012. Inmiddels werd de startup overgenomen door Facebook. Dat een grootse toekomst ziet in VR. Diegenen die de headset ooit geld toestopten via Kickstarter (275 dollar of meer) krijgen een gratis versie van de bril opgestuurd. 

Zuckerberg is alvast blij met de lancering van Oculus: 

"When you put on Oculus, you'll feel like you instantly teleported into adventures like deep-sea diving, piloting a starfighter or playing in a band on stage. More than 100 virtual reality games and other experiences are coming this year. And long term, I believe virtual reality has the potential to change the way we live, work and communicate in many ways. Today is an important step towards that future," - Mark Zuckerberg. 

2016: hét jaar van VR?

De Oculus is niet voor iedereen weggelegd. Zo vraagt de headset behoorlijk wat reken- en grafische kracht van je computer. Hier kan je testen of jouw computer voldoet aan de eisen. 

Met de nakende introductie van de HTC Vive headset en de Sony VR-bril voor Playstation lijkt 2016 nu al uit te draaien op hét jaar waarop VR zijn eerste stappen zal zetten en misschien zal doorbreken bij het grote publiek. 

Meer info: shop.oculus.com