In ons vorige artikel gaven we je een korte uitleg over Het Nieuwe Werken of the New World of Work. Iets wat hiermee te maken heeft en in België snel aan populariteit wint, is “coworking”. Een flexibele werkomgeving voor mensen van hetzelfde of verschillende bedrijven. Wij stapten met Bloovi naar Orbit One Internet Solutions in Gent met zijn OneOffice.

OneOffice?

“OneOffice is een coworking plek in centrum Gent. Mensen uit verschillende vakgebieden werken samen in een flexibel high-tech kantoor; en kunnen hun ideeën uitwisselen. OneOffice voelt aan als een 'playground': alles is heel ruimtelijk en open, de kleuren zijn fris, er is een prachtig terras, een speelruimte met Kinect en voetbaltafel. Ideaal voor thuiswerkers, zelfstandigen en startups. We hebben twee flexibele abonnementen: part-time aan €200/maand; en full-time aan €360/maand excl BTW.” – Olivier Mangelschots, Managing Director Orbit One.

Thuiswerkers en kleine startups die weinig of niet op klantenbezoek moeten, hebben soms last van de eenzaamheid die erbij komt kijken. Dag in dag uit alleen aan je bureau zitten… ’t is niet voor iedereen weggelegd. Voor onder andere deze mensen biedt Coworking een oplossing.


Waarom verkiezen sommigen om bij OneOffice een workspace te huren in plaats van thuis te werken?

Olivier:

“OneOffice heeft heel wat voordelen voor thuiswerkers:

  • Focus op je werk: thuis kunnen sommigen het niet laten om hun was in te steken, of voor de kinderen te zorgen. OneOffice is een echte werkomgeving, en is 24/7 open, je komt regelmatig iemand tegen in het weekend of ’s avonds laat.
  • Sociaal contact: er is altijd iemand om even feedback te vragen, of om even stoom af te laten aan de tafelvoetbal. ’s Middags eten we aan een gemeenschappelijke tafel, ideaal moment om een gezellige babbel te doen.
  • Infrastructuur: alles is beschikbaar om efficiënt te werken: volledig uitgeruste vergaderzalen, audio- en videoconferentie, snel draadloos internet, keuken met vers fruit, soep, brood en beleg. ICT experten en secretariaat in handbereik.
  • Bezoekers ontvangen: een luxe kantoor als OneOffice maakt indruk op je klanten en partners.”


Wat heeft je ertoe aangezet om dit op te starten?

“Achter OneOffice zit Orbit One Internet Solutions, wij bieden Microsoft oplossingen aan onze klanten om beter samen te werken en te communiceren. Wij geloven sterk in “Het Nieuwe Werken”, en bij de verbouwing van ons kantoor begin 2010 hebben we dit concept sterk toegepast. Ons kantoor is vrij ruim, naast ons eigen team hebben we plaats voor een 20-tal extra mensen. We vonden het een leuk idee om deze ruimte beschikbaar te maken via het coworking concept. Vandaag hebben we 12 leden; en we zijn heel blij met het resultaat! Naast het verlichten van de maandelijkse kosten; zorgen de leden voor extra sfeer, afwisseling en nieuwe ideeën. Het is echt een toffe groep!” – Olivier Mangelschots

Meer en meer zie je in België dergelijke coworking-concepten uit de grond komen. We zijn benieuwd naar de verdere evolutie hiervan…

Voor wie “OneOffice” nog wat verder wil bekijken, heeft Orbit One een Flickr-account. En klik hier om de huidige leden van OneOffice te bekijken.

 

 

Volg ons op Twitter.