Wachtwoord kwijt? Neem gewoon een wachtwoordpil

Thomas Van den Elzen
Door Thomas Van den Elzen e-Lifestyle
Wachtwoord kwijt? Neem gewoon een wachtwoordpil

Terwijl het aantal vernieuwingen in de techsector razendsnel toenemen bleven grote ideeën over de vervanging van online wachtwoorden uit. Het Amerikaanse Motorola, nu onderdeel van Google, zegt echter dé oplossing te kennen: de wachtwoordpil & RFID-tatoeage.

Een pil?

Volgens Regina Duncan, onderzoekster bij Motorola, behoren wachtwoorden binnenkort tot de verleden tijd. Dat onhulde het bedrijf onlangs op All Things Digital conferentie in Californië. Zo ontwikkelde Motorola (nu eigendom van Google) een pil waarin een klein zendertje verwerkt zit. Je maagzuur zorgt als brandstof voor de minuscule computer.

De zender zou gebruikers toegang toegang geven tot hun pc, telefoon, huis of bankautomaat. Volgens geek.com, zou de pil een 18-bit authentificatiesignaal uitzenden die jou toegang geeft tot jouw apparaten.

Hoe het er precies zal gaan uitzien kan je zien in onderstaande video:

"Vandaag moeten gebruikers tientallen keren per dag hun wachtwoord invoeren"

Vandaag worden codes & wachtwoorden vaak gekraakt, met diefstal & fraude tot gevolg zegt Duncan. Bovendien is het frustrerend om steeds paswoorden in te gaan vullen.

“Vroeger moesten computergebruikers twee tot drie keer per dag een wachtwoord invoeren, vandaag kan dat oplopen tot 39 keer per dag en duurt dat elke keer 2,3 seconden. Zware computer- of internetgebruikers moeten dat wel een 100 keer per dag doen,” verklaart Regina Duncan nog.

Nog niet te koop

De pil is niet te koop, maar in de tussentijd heeft Motorola al toestemming van de Amerikaanse voedsel- en warenautoriteit om het ding te ontwikkelen en te testen op mensen.

Tatoeage

Een ander alternatief om het eindeloos invullen van wachtwoorden te omzeilen is het plaatsen van een speciale tatoeage. Deze tattoegae is een soort van sticker die je op jouw arm plakt.

Net als de wachtwoordpil zal je aan de hand van deze tatoeage toegang kunnen krijgen tot jouw apparaten. Zo zou je het kunnen gebruiken om de auto te starten of toegang te krijgen tot een apparaat.

Wat denk jij van deze uitvindingen? Zou je zelf zo’n tatoeage of wachtwoordpil gebruiken of vind je dat een brug te ver?
 

Google