Wat is de impact van Digital op de werkplek?

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Wat is de impact van Digital op de werkplek?

Technologie zet bedrijven en processen op hun kop. Algoritmes en robots nemen het over van de mens. Sommigen bekijken de toekomst daarom negatief en vrezen massaal jobverlies. Toch schept de kracht van technologie veel mogelijkheden. Wat zijn precies die mogelijkheden? En welke impact hebben digitale ontwikkelingen op de werkplek? Je komt het allemaal te weten op het congres Digital Workplace van Kluwer.

Organisaties veranderen

Technologie verandert de cultuur van een organisatie. Van command & control naar een netwerkorganisatie. Van e-mail naar enterprise social networks. Van de macht van het bedrijf naar de kracht van de klant.

Aan de hand van deze verschuivingen ontstaat een compleet nieuwe soort van digitale organisaties waarbij technologie en cultuur steeds meer met elkaar verweven zijn. 

Een tijdperk van vragen

Wat is de impact van technologie op de manier waarop wij samenwerken met collega’s, peers en klanten? Hoe beïnvloedt technologie de cultuur en de relatie tussen mensen, leidinggevenden en klanten? Op welke manier zet digital bestaande processen op hun kop?

Tijdens het congres zal er een concreet antwoord worden geformuleerd op deze vragen. Je zal er ook leren over:

  • hoe ATOS interne e-mail reduceerde met 80%
  • hoe social collaboration uw organisatie productiever maakt
  • hoe Havenbedrijf Antwerpen en KBC succesvol kennisdeling stimuleren
  • welk ingrijpend effect digitalisatie heeft op jobs en processen en hoe je daarmee omgaat (case Janssen Pharmaceutica)
  • hoe door digitalisatie de klant resoluut centraal komt te staan. Hoe krijg je je hele organisatie mee? (case Invenso)
  • welke toekomstige technologieën onze werkplek op hun kop zullen zetten – een blik in de toekomst volgens Cisco, IBM én Microsoft
  • hoe de technologie van Microsoft van de werkplek een échte digitale werkplek maakt (case TERUMO)

Digital Workplace gaat door op 8 december 2015 in Digipolis Antwerpen. Tijdens het evenement zullen doeners én denkers, internationale sprekers én mensen van dichtbij hun visie geven op de werkplek van de toekomst.

Ben je geboeid door digitale transformatie? Wil je weten hoe de werkplek van de toekomst eruit zal zien? Ontdek dan alles over het evenement via deze link. Meer weten over hoe grote organisaties zich aanpassen? Bekijk dan zeker ook eens dit interview waarin Willem Van Twembeke, CEO bij ENGIE, 3 tips geeft over Social Collaboration.

Meer info: Digital Workplace.