Wat zegt een Instagram-filter over jou? - I ❤ Infographic Friday

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Wat zegt een Instagram-filter over jou? - I ❤ Infographic Friday

Elke dag worden er op het sociale fotonetwerk Instagram 40 miljoen foto's geüpload. Vaak zijn deze foto's bewerkt met een hippe retrofilter. Maar wat zegt zo'n filter over jouw persoonlijkheid?

In onderstaande infographic kan je een aantal weetjes over Instagram vinden. Zo toont de infographic dat 67% van de 100 miljoen gebruikers tussen de 18 en 34 jaar oud is. Bovendien is 55% van de gebruikers een vrouw.

Naast deze statistieken vertelt de infographic ook iets over de persoonlijkheid van Instagram-gebruikers die bepaalde retro-filters gebruiken. Opvallend is dat 43% van de gebruikers eigenlijk geen filter gebruiken als ze foto's op instagram posten.

Early bird is de populairste filter op Instagram en wordt volgens de infographic vooral gebruikt door 'Wes Anderson Wannabees', andere filters zoals X-Pro II worden vooral door optimisten gebruikt. Verder deelt de infographic de Instagram gebruikers op in luie artiesten, nachtraven en hipsters. Je kan alle weetjes raadplegen in de onderstaande infographic: