Waze voorspelt nu wanneer er file zal zijn op jouw route

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Waze voorspelt nu wanneer er file zal zijn op jouw route

Routeplanner-app Waze - die een tijdje terug door Google werd overgekocht - gaat je binnenkort kunnen voorspellen wanneer je moet vertrekken om op tijd te zijn voor jouw volgende afspraak. De app gaat immers voorspellen waar en wanneer er files zullen ontstaan op bepaalde verkeersknooppunten. 

Waze voorspelt vanaf nu files

Via Waze zal je kunnen ontdekken wat de échte reisstijd zal zijn om op tijd een afspraak te geraken. Daarom wil de app je binnenkort informeren wat je correcte reistijd zal zijn, rekening houdend met het toekomstig filebeeld. 

Slim algoritme, data en analyses

De app gaat via slimme algoritmes, historische verkeesdata en voorspellende analyses een inschatting kunnen geven hoe lang de file zal duren en hoeveel tijd je nu écht kwijt zal zijn onderweg. 

Via de app zal je van tevoren kunnen aangeven wanneer je ergens precies wil zijn. Waze zal op haar beurt dan een notificatie sturen wanneer je moet vertrekken om er op tijd te zijn. De nieuwe feature werd al op de iOS-versie van Waze gelanceerd, voor Android zal ze binnenkort beschikbaar zijn.