Welke tablet heeft eigenlijk het snelste touchscreen? Dat was een vraag waar de website Agawi een antwoord op wou bieden. Wat bleek? De iPad heeft het snelste toucscreen en de Kindle Fire HD is sneller dan de top-tablets van Samsung & Google.

iPad Mini, iPad & Kindle Fire HD zijn de snelste

De Apple iPad Mini beschikt momenteel over het snelste scherm en heeft een reactietijd van 75 miliseconden. Twee keer sneller dan de reactietijd van de Google Nexus 7 & de Samsung Galaxy Tab 3. De 4de generatie iPad heeft een reactietijd van 81 miliseconden.

Opmerkelijk: Kindle Fire HD

Opmerkelijk is dat de Kindle Fire HD sneller is dan de Nexus 7 & Galaxy Tab. De reactiesnelheid van het scherm van de Kindle Fire HD telt 114 miliseconden, in vergelijking met de Nexus 7 met 135 miliseconden en de Galaxy Tab met 168 miliseconden reactiesnelheid.

“De iPad is de duidelijke winnaar. Maar Amazon heeft een opmerkelijke job gedaan met haar Kindle Fire HD. Zo is de Kindle $90 dollar goedkoper van de Nexus 7 en $160 goedkoper dan de Galaxy Tab 3, toch is de Kindle sneller,” zegt Rohan Relan, CEO van Agawi.

Game-tablet van Nvidia komt op derde plaats

De Nvidia-Shield heeft de derde snelste reactiesnelheid met 92 miliseconden. De reactiesnelheid van de Windows Surface RT telt 95 miliseconden. De metingen werden gedaan aan de hand van de nieuwe TouchMarks II app van Agawi.