Welke Virtuele Stemassistent is de Beste? Cortana, Siri of Google Now?

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Welke Virtuele Stemassistent is de Beste? Cortana, Siri of Google Now?

In 1999 voorspelde visionair Ray Kurzweil dat mensen tegen 2009 vragen zouden kunnen stellen aan hun computer via stemcommando’s. Met Microsoft's Cortana, Apple's Siri & Google Now is deze voorspelling uitgekomen. Maar welke stemassistent is eigenlijk de slimste? Global Me organiseerde een grote test en koos één finale winnaar: 

18 vragen 

In de test van Global Me werden 18 vragen gesteld in het Chinees, Duits, Engels, Frans en Italiaans. Siri wist 76% van de vragen of opdrachten succesvol te beantwoorden, Google Now had slechts 46% van de vragen goed. Cortana beantwoordde 42% van de vragen goed.

Grote verschillen

Niet verrassend: de drie stemassistenten verstaan het beste Engels. Wanneer er vragen werden gesteld in het Frans, Italiaans & Duits bleef Siri goed presteren. Google Now & Cortana bleken dan te sputteren. Bij het Mandarijns (Chinees) gingen Google Now & Cortana helemaal de mist in. 

Alle resultaten van de test zijn in onderstaande infographic te bekijken. Voor meer info kan je ook terecht op de website van Global Me.