Dit is hoeveel Facebook werknemers verdienen:

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Persoonlijk groeien
Dit is hoeveel Facebook werknemers verdienen:

Facebook is een van de meest gebruikte diensten wereldwijd, dat betekent dat het bedrijf een groot aantal werknemers in dienst heeft om alles in goede banen te leiden. Zo heeft het een leger van designers, ingenieurs, managers en software ontwikkelaars ter beschikking. Om deze in dienst te houden en om de groei van Facebook te verzekeren doet het sociale netwerk er alles aan om het hun werknemers naar hun zin te maken. Naast de bedrijfscultuur blijft ook de verloning een cruciale rol spelen. Wij gingen op onderzoek uit en gingen eens kijken hoeveel je doorgaans bij Facebook kan verdienen: 

Engineering Manager – 146.157 € / jaar

Engineering managers zijn teamleaders die een specifieke groep van mensen die aan hetzelfde product werken begeleiden. Naast technische kennis, moet je ook beschikken over sterke leiderschapscapaciteiten. 

Senior Software Engineer - 140.927 € / jaar

Eens je jouw strepen hebt verdient als software specialist, is de kans groot dat je gepromoveerd wordt tot senior software engineer. Aangezien Facebook een en al software is, is het geen raadsel waarom deze mensen zo goed hun boterham verdienen. 

Product Manager - 129.345 € / jaar 

Deze functie ligt voor de hand, ze staan in om de input van de verschillende teams te bundelen en op de proppen te komen met een afgewerkt product dat klaar is om de markt te veroveren. 

Database Specialist - 124.270 € / jaar

Als je gespecialiseerd bent in het beheren van een gigantische database, dan zit je bij Facebook aan het juiste adres. Een job die cruciaal is voor Facebook, met de gigantische hoeveelheden gebruikers waarover het sociale netwerk, en dus ook goed betaald wordt. 

Research Scientist - 120.321 € / jaar

Deze researchers meten het succes van Facebook, en kunnen in een oogwenk zien wanneer er opmerkelijke dingen gebeuren. Zij vormen het hart van Facebook aangezien zij kunnen zien welke dingen werken, en welke niet. Ze zijn van cruciaal belang in het beslissingsproces van managers als die willen weten om iets wél of net niet te doen. 

Production Engineer – 118.224 € / jaar

Product ingenieurs zitten in elk product team bij Facebook en moeten elk product in de diepte testen, zodat de eindgebruiker niet te maken krijgt met bugs of andere irritante foutjes. Ze moeten ook op zoek om bestaande producten te verbeteren en van updates te voorzien.

Product Designer – 117.378 € / jaar

Product design is essentieel voor Facebook. Mensen in deze positie moeten in staat zijn om apps te bouwen en ook front-end te kunnen programmeren. 

Software Engineer – 110.151 € / jaar

Software engineers are most important to the company and they make sure everything runs smoothly and new developments are implemented straight away. Facebook pays slightly less to new graduates but getting six figures as a pay check once you are out of college is pretty good!

Software Ingenieur (Stage) – 66.033 € / jaar

Net afgestudeerd als developer en op zoek naar een stageplek? Dan is Facebook misschien wel de ideale optie. Zeker als je naar het salaris kijkt dat je er betaald wordt. 

Account Executive – 54.952 € / jaar

Account Executives zijn in de weer om Facebooks geldmachine draaiende te houden. Ze staan in voor het reilen en zeilen van de advertenties. Zij verdienen minder goed dan de collega's die verantwoordelijk zijn voor de softwarekant van de zaak. Maar naar Belgische normen, verdienen ze nog steeds een pak. 

Meer weten over de lonen bij Facebook? Dan kan je terecht op Glassdoor.com voor een gedetailleerd overzicht.