Softwarecode onthult nakende lancering van WhatsApp Web

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Softwarecode onthult nakende lancering van WhatsApp Web

WhatsApp, de chat-app die in handen is van Facebook, is al sinds haar start enkel beschikbaar op de smartphone. Toch zijn er steeds meer tekenen dat WhatsApp afstapt van dit principe. Het lijkt er immers sterk op dat de populaire chat-dienst naar de browser komt. Dat ontdekte AndroidWorld in de software code van de app. 

WhatsApp komt naar de browser

Volgens AndroidWorld is de web-versie van WhatsApp in volle ontwikkeling. Met de web applicatie wordt het mogelijk om WhatsApp te gebruiken op zowel tablets als desktop-computers. AndroidWorld ontdekte aanwijzingen voor de dienst in beta-software van de populaire chat-app.

Inloggen via QR-code

Volgens AndroidWorld zal inloggen in de web-versie van WhatsApp gebeuren via een QR-code die gegenereerd wordt door de mobiele app. De web-versie van WhatsApp lijkt wel nog niet helemaal op punt te staan. Zo vond AndroidWorld vooral verwijzingen naar Google Chrome en lijkt de software nog niet op punt te staan om te werken met andere browsers zoals FireFox, Safari of Internet Explorer.

De grootste aanwijzing voor de nakende release van de web-applicatie is het feit dat het domein web.whatsapp.com al verwijst naar een inlogpagina.

WhatsApp is eigendom van Facebook en telt momenteel meer dan 600 miljoen gebruikers. Wanneer de web-dienst precies gelanceerd zal worden is niet duidelijk, maar dat die er komt lijkt nu zo goed als zeker.

bron: androidworld